Facebook hozzászólás
187

Az osztrákoknál sem fenékig tejföl az élet

Egy közvélemény-kutatás szerint az osztrákok 53 százaléka véli úgy, hogy 2015-ben rosszabb Ausztriában élni, mint 2010-ben, és mindössze 5 százalékuk szerint érzékelhető javulás – derül ki a Der Standard című osztrák liberális lap hétfői számában közzétett felmérésből.

Kép: SXC

Az újság rámutatott, egy tavaly augusztusban készített, hasonló közvélemény-kutatás szerint a megkérdezetteknek még csupán 36 százaléka értékelte úgy, hogy az osztrák helyzet romlott az öt évvel korábbihoz képest, és 11 százalékuk érzékelt javulást. A Market piackutató cég által jegyzett idei közvélemény-kutatásból kiderül, hogy különösen a középiskolai végzettséggel rendelkező és az Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ) szimpatizáló választók látják negatívan az osztrák kilátásokat.

Nemzetközi összehasonlításban a megkérdezettek 31 százaléka vélte úgy, hogy Ausztriában jobb a helyzet, mint más EU-tagállamokban, és 26 százalékuk szerint rosszabb. A Der Standard megjegyezte, ebben a tekintetben is jelentősen romlottak a mutatók, ugyanis egy 2013 májusában készített felmérés szerint a válaszadóknak még 60 százaléka értékelte kedvezőbben az osztrák helyzetet, mint más EU-tagországokét.

A 400 választó megkérdezésével elvégzett közvélemény-kutatás szerint a válaszadók 87 százaléka úgy ítélte meg, hogy az osztrák szövetségi kormány legsürgetőbb feladata a vállalkozások munkahelyteremtő képességének javítása és a jövedelemadó csökkentése. Emellett a válaszadók mintegy fele úgy vélte, a kabinetnek a választókat több népszavazás rendezésével jobban be kellene vonnia az ország ügyeibe.

A megkérdezettek 57 százaléka szerint mielőbb meg kellene oldani a menekültek igazságos elosztását az Európai Unión belül, és 49 százalékuk szerint vissza kellene szorítani a szélsőjobboldali hozzáállás terjedését. A jelenleg az osztrák kabinet napirendjén szereplő témák közül az osztrákokat legkevésbé a dohányzást a vendéglátó-ipari egységekben megtiltó törvényjavaslat vagy a pénztárgépekről szóló tervezet foglalkoztatja.

Burgenland – az osztrák borok bölcsője
Burgenland az osztrák bor bölcsője, egyben a világ egyik legősibb borrégiója. Napjainkra a különleges adottságokkal rendelkező vidék a borászatban alkalmazott technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően olyan bortermelő területté vált, amely a minőségi osztrák borászat mércéje lett.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!