Facebook hozzászólás

Az üzenet ereje – boldogabb mindennapok

Nagy utat járt be Mátrai Vanda, amíg magára talált. A félénk, szinte észrevehetetlen tiniből mára már másoknak is önismereti tréningeket tartó nő lett. Ez a hivatalos foglalkozása, egyébként pedig „csak úgy” színes cetliken osztogat üzeneteket járókelőknek, hogy valamit akkor és ott elindítson bennük. Ez lehet egy pillanatnyi jó érzés, de reményei szerint akár sorsdöntő változásra is sor kerülhet, ha tényleg „betalál” az üzenet.

Saját bevallása szerint középiskolás évei alatt finoman szólva sem lehetett a társaság középpontjának tekinteni. Visszahúzódó, szorongó tini volt, aki inkább szeretett rejtve maradni mások elől, mintsem magát megmutatni. Egy hosszabb, rossz periódus következett ezután, amiből leginkább önerőből mászott ki, és ez több szempontból fordulópontot jelentett az életében. Mátrai Vanda is a Coca-Cola „Add tovább a jót!” kampányának hőse. 

A problémán túljutva elkezdett jobban hinni magában és abban, hogy nagyobb önismerettel, korlátai átlépésével erősebbé válhat. Harminchárom évesen döntött úgy, hogy addigi „civil” foglalkozását feladva másoknak is segít önismereti tréningek tartásával. Ezzel párhuzamosan pedig egy videoklip hatására kis színes cetlik gyártásába kezdett, amelyekre személyes, illetve közismert emberektől származó üzenetek kerültek. Először csak szélnek akarta ereszteni ezeket, de rájött, hogy az talán még sorsszerűbb és hatásosabb, ha inkább osztogatni kezdi az utcán. Főleg hétfőnként és keddenként, mert tapasztalatból tudja, ez a hét két legreménytelenebbnek tűnő napja. Így aztán szép lassan gazdára találtak a: „Ha egy jelre vártál, ez, az!”, „Ez a nap a tiéd!”, a „Mosolyogtál ma már? Varázsereje van!” típusú üzenetek és a Müller Péter- vagy Chaplin-idézetek.

Vanda először csalódott volt, ma már inkább tanulságosnak tartja azt is, ha valaki kétkedve fogadja vagy visszautasítja az üzeneteit. Azt mondja, ennek a „kudarcnak” az elfogadása is sokat segít neki a saját önismereti útján. Szerencsére ez csak ritkán fordul elő, mert az emberek inkább örülnek a kis céduláknak, amelyek gyakran csalnak mosolyt az arcokra. Sokan pedig elgondolkodnak azon is, vajon miért pont az adott üzenetet kapták. Vanda azt szeretné, ha ezek a kis cetlikre írt gondolatok szikrák lennének, amelyek begyújtanak egy igazi változást.

Vanda a cetliosztogatás mellett létrehozta a „Mosolykommandó 2014” nevű közösségi oldalt, amelyen keresztül követőit is erre biztatja, illetve különböző ötletek közös megvalósításával – párnacsata, ingyen ölelés stb. – igyekszik boldogabbá tenni a mindennapokat.

Van, aki apró ajándékokkal, más a boldogság dokumentálásával igyekszik továbbadni a jót.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Levél Édesapámnak

Anonim nyílt levelet közölt a The Guardian egy, az édesapját az idősek otthonába kísérő lány tollából. "Múlt…

Bacilusűző vitaminok az ősz patikájából

Iskola- és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel,…
1 / 1 501

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!