Facebook hozzászólás
307

Begyűjtöttünk egy magyar díjat Bukarestben

Magyar siker koronázta a bukaresti Anim’est nemzetközi filmfesztivált. A legjobb egészestés alkotás díját Milorad Krstic Ruben Bandt, a gyűjtő című filmje nyerte. A díjat a rendező személyesen vette át a fesztivál záróünnepségén. Az idén 13. alkalommal megrendezett egyhetes bukaresti seregszemlén brazil, francia, olasz és orosz egészestés filmek versenyeztek a magyar alkotással, a díjakról szakmai zsűri döntött.

 

Filmkocka, Kép: sajtóanyag
Fiomkocka az akció-thrillerből, Kép: sajtóanyag

Milorad Krstic egyedi látványvilágú akció-thrillerében, a Ruben Brandt, a gyűjtő-ben a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és izgalom keveredik.

A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje augusztusban volt a locarnói filmfesztiválon, a magyar alkotásról világszerte lelkes kritikák jelentek meg. Hamarosan az amerikai mozinézők is láthatják majd az animációs akció-thrillert.

A Ruben Brandt, a gyűjtő-t világszerte élvonalbeli filmfesztiválok hívták meg programjukba, nemrég szerepelt a szarajevói, a haifai, a vancouveri, a koppenhágai szemléken, múlt héten a luxemburgi filmfesztivál nyitófilmje volt, és hamarosan vetítik Chicago, Varsó és Los Angeles rangos nemzetközi filmfesztiváljain is. A mozit nálunk november 15-én kerül a filmszínházakba. Zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstic és Kurdy-Fehér János végezte.

Dobó Katának messzire el kellett mennie
Javában zajlanak a Dobó Kata rendezésében készülő romantikus vígjáték, a Kölcsönlakás utómunkálatai. Ennek fontos állomásaként nemrég kiválasztották a film zeneszerzőjét, aki szimfonikus zenével kísért, a klasszikus hollywoodi filmzenei tradíciókat továbbvivő, a produkció karaktereire, humorára és érzelemdús cselekményére komponált zeneművet készít az alkotáshoz.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!