Facebook hozzászólás
266

Belenézhetünk Micimackó koponyájába

Először állítják ki az igazi Micimackó koponyáját egy londoni múzeumban. A Winnie nevű mókás fekete medve a Londoni Állatkert sztárja volt, és Róbert Gida is találkozott vele.

A. A. Milne fiának, Christopher Robinnak a mackója, amely az író gyerekregényeinek főhőse lett, a Londoni Állatkert fekete medvéjéről, Winnie-ről kapta a nevét. Milne hőse az eredeti műben Winnie The Pooh, Karinthy Frigyes tolmácsolásában Micimackó néven szerepel. Christopher Robin (a regényben Róbert Gida) rendszeresen megfordult az állatkertben és egy olyan fénykép is fennmaradt, amelyen a medve kifutójában állva mézzel eteti Winnie-t.

Winnie The Pooh Kép: Pixabay

A fekete medve az 1920-as években a Londoni Állatkert egyik sztárja volt, a látogatók nagyon szerették, mert különböző mutatványokkal szórakoztatta őket és igen barátságos volt velük. Harry Colebourn veterán katona vásárolta a medvét még bocs korában Kanadában, ahol szolgált és 1914-ben szállíttatta Angliába. Mikor csapatával Franciaországba vezényelték, átadta az állatot a Londoni Állatkertnek és Winnie ott is maradt 1934-ig, haláláig.

Koponyáját a Királyi Sebészeti Kollégium (Royal College of Surgeons) múzeumának kurátora őrizte meg.
A híres medve koponyáját a Hunterian Museumban (vadászati múzeum) 11 ezer állatkoponyát tartalmazó gyűjteményének áttekintésekor azonosították,és megállapították, hogy Winnie idős korára fogai többségét elvesztette. A koponyáját most először bemutató múzeum igazgatója, Sam Alberti szerint lehet, hogy azért, mert a gyerekek mézzel és más édességekkel etették.

Winnie 1934-ben pusztult el, a koponyáját a Királyi Sebészeti Kollégium (Royal College of Surgeons) múzeumának kurátora őrizte meg. A híres medve koponyáját a Hunterian Museumban (vadászati múzeum) 11 ezer állatkoponyát tartalmazó gyűjteményének áttekintésekor azonosították, és most a múzeumban állítják ki egy állatok és emberek közötti kapcsolatot vizsgáló különleges tárlat keretében.
Christopher Robin kedvenc játék mackóját Winnie-ről nevezte el, a The Pooh kiegészítés később ragadt a nevéhez. Milne az 1920-as évek közepétől írta a fia mackója ihlette történeteket.
A Micimackó iránti érdeklődés világszerte töretlen. A hőssel kapcsolatos tárgyak piaca évi 3,6 milliárd fontra rúg. A mesehős számos hollywoodi produkció sztárja lett. Az igazi Winnie pedig egy harmincas évekbeli tankönyvben szerepelt, amely az állatok fogainak egészségéről íródott.
A Micimackó egy tavalyi brit közvélemény-kutatás alapján az utóbbi 150 év legkedveltebb gyerekkönyve lett.
Christopher Robin játék mackója egyéb játékaival együtt most éppen egy New York-i kiállításon tekinthető meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!