Facebook hozzászólás
260

Belső alkímia: válasz a kérdésekre

Mindenki, aki erre a világra született, problémákkal kell, hogy szembenézzen. A születés nagy megrázkódtatással jár. A családunkkal és a társadalommal együtt élni gyakran igen gyötrelmes. A serdülőkor tele van fájdalommal. A munka nehéz. Miféle módszerekkel gyógyíthatjuk ki magunkat a jelen és a múlt problémáiból?  

A választ a belső alkímia adja meg. Ni Hua-ching mester, a Természetes Szellemi Igazság tanítója egy tízezer éve kifejlesztett módszert ad át. A belső alkímia célja az alacsonyabb szintű energia magasabb szintűvé alakítása. A belső alkímia valósága igazolható azon a szinten, ahol az ember az egyéni testi szellemeket tapasztalja, ahonnan továbbfejlesztheti érzékenységét, hogy megismerje a mentális és spirituális szintek szellemeit. Ezen kívül módszer az élet egységének felfedezéséhez is.

Ni mester az elismertségét nem külsődleges tekintélynek, hanem saját spirituális eredményeinek köszönheti. A spirituális önfejlesztés révén elért szellemi megvalósítás élő példája. Fiatal fiúként családjától kapott szellemi oktatást. A tanulmányait azután mesterekkel, tanítókkal és remetékkel folytatta Kína magas hegyei között, míg az ősi szellemtudomány és metafizika valamennyi aspektusát el nem sajátította. A Teljes Igazságot tanítja, ami az élet minden területén segíti az embereket.
Ni Hua-ching nem csupán a Belső alkímia című művén keresztül kívánja átadni tudását, hanem a taoizmus olyan alapműveiben is szól az emberekhez, mint az I Ching – A Változások Könyve és a változatlan igazság, vagy a TAO – A leheletfinom, egyetemes törvény.

 

 

 

 

 A Lunarimpex Kiadó gondozásában megjelent könyvek mellé most olyan plakátok is beszerezhetők, amik nem csak a lakás, hanem lelkünk díszei is lehetnek. Ilyen Neijing Tu, az emberi test „belső látképe”, melyen az ábra a Neidan (Belső alkímia) gyakorlatok nélkülözhetetlen segédeszköze, utalásokkal a belső gyakorlatokra, és az általuk elért átalakulások visszaigazoló jeleire. De a Nyolc Halhatatlan, a kínai mitológia nyolc alakja, a taoizmus „szentjei” is a birtokunkba kerülhet.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!