Facebook hozzászólás
272

Három magyar az első ötben

Benedek Tibor a 21. század legjobb pólósa!

Egy szavazás eredményeként magasan nyert a júniusban elhunyt legenda.

Total Waterpolo szaklap idén is megszavaztatta, kit tart a szakmai zsűri és a közönség a legjobb pólósnak, és a szavazást magasan Benedek Tibor nyerte.

A legjobb! Fotó: Pinterest
A legjobb! Fotó: Pinterest

A végeredmény 40 zsűritag voksa és több mint 50 ezer közönségszavazat alapján alakult ki. A játékosok az egyes szakértői voksok és a közönségszavazások után pontszámokat kaptak, és a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor toronymagasan végzett az élen – 16 ponttal előzte meg a szerb Vladimir Vujasinovic-ot, aki mindössze egy ponttal kapott többet, mint a harmadik helyezett Kásás Tamás.
Varga Dénes ötödik lett, így a tízes álomcsapatban egyértelműen a magyarok vannak fölényben.

A legjobb 7 Fotó: Total Waterpolo
A legjobb 7      Fotó: Total Waterpolo

Ahogy a férfiaknál a magyarok, úgy a nőknél az amerikaiak vannak többségben, az első helyezett Maggie Steffens mellett még három honfitársa került a legjobbak közé.

A Total Waterpolo által közzé tett ezüst csapatokban a magyarok közül a nőknél Stieber Mercédesz, a férfiaknál Kiss Gergely neve szerepel.

A 40 fős szakmai zsűriben magyar részről Varga Zsolt, a Ferencváros edzője, Varga Dénes, az FTC játékosa, Bíró Attila női szövetségi kapitány és Benczur Márton, az UVSE női csapatának vezetőedzője szerepelt.

A rajongó szavazatok végeredménye Fotó: Total Waterpolo
A rajongó szavazatok végeredménye Fotó: Total Waterpolo

Ha csak a rajongói szavazatokat nézzük, még szebb  névsor, ott ugyanis négy magyar szerepel a legjobb 7 között, Nagy Viktorral kiegészülve; míg a nőknél Horváth Patrícia áll az élen.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!