Facebook hozzászólás
249

Budapesten a világ legtitkosabb vacsorája

Szeptember 3-án, azaz a jövő szombaton a világhíres titkos vacsora, a Le Dîner En Blanc fehérbe öltözteti Budapest egyik szimbolikus szabadtéri helyszínét.

Vacsora fehérben, Kép: sajtóanyag
Vacsora fehérben, Kép: sajtóanyag

Több, mint 100 000 kultúr- és gasztróínyenc vett részt a világ leghíresebb vacsorapartiján. Ahogyan a New York Times fogalmaz “There are picnics, and there are Picnincs”. A világ legelegánsabb piknikje egy 30 évvel ezelőtti baráti összejövetelből nőtte ki magát, amit egy elegáns párizsi úriember, Francois Pasquier szervezett legkedvesebb ismerősinek. Ma a Le Dîner En Blanc Paris évente több, mint 100 000 embert mozdít ki a hétköznapokból. Az egykori kerti parti mára világméretű szenzációvá érett, amit több, mint 60 városban és 25 országban rendeztek már meg.

Az évek során a technikai és a szervezettség óriásit fejlődött az esemény mögött, de az alapelvek a mai napig nem változtak. A vendégek egy – az utolsó pillantig – titkos helyszínen közös asztalok mellett töltenek el egy varázslatos estét finom falatok  és barátok társaságában.

– Miután a világ több pontján meglátogattuk ezt a fantasztikus eseményt, több éves vendéglátói tapasztalattal a hátunk mögött, hazahoztuk a magyar barátoknak és vendégeiknek – fogalmazott Hlatky-Schlichter Hubert a KIOSK Budapest tulajdonosa és a Le Dîner En Blanc Budapest egyik főszervezője. – A Le Dîner En Blanc egyszerre titokzatos, meglepő, és teremt hagyományt, amire úgy gondoltuk hazánk fővárosa is megérett – tette hozzá Rókusfalvy Gábor (Roxer Event) és Kurják Gábor (New Edge) a főszervező csapat további tagjai.

Étvágygerjesztő falatkák, Kép: sajtóanyag
Étvágygerjesztő falatkák, Kép: sajtóanyag

A Le Dîner En Blanc gondolatiságának legfontosabb alappillérei a barátság, az elegancia és az udvariasság. Ráadásként, a vacsora alatt a vendégek élvezhetik városuk csodás látványát, úgy, ahogyan eddig még sosem.

 

Annak érdekében, hogy a Le Dîner En Blanc megtarthassa hagyományait a vendégeknek figyelembe kell venniük néhány szabályt:

  • A részvétel meghíváshoz vagy várólistás bekerüléshez kötött. Meghívás első körben a főszervezőktől, majd a már meghívott barátoktól érkezhet. A harmadik fázisban a budapest.dinerenblanc.info/register oldalon már bárki regisztrálhat az eseményre augusztus 28-áig.

    Gusztusos kis szendvicsek, Kép: sajtóanyag
    Gusztusos kis szendvicsek, Kép: sajtóanyag
  • A konfirmáció után a részvétel kötelező, az időjárási viszontagságok ellenére is – az eseményt könnyed esőben is megtartják.
  • Dress code: elegáns és kizárólag fehér. A kreativitást az elegancia és ízlésesség határain belül díjazzuk.
  • Teríték és asztaldekoráció: kizárólag fehér.
  • A végső titok biztosításának érdekében a vendégek egy megadott találkozóhelyen kezdik az estét, ahol felfedjük a vacsora helyszínét.
  • A helyszín tisztaságának megőrzése érdekében a szemét és felesleg elszállítása mindenkinek saját feladata.

 

A vendégeknek a következőkkel kell készülnie:

  • Fehér asztal, 2 főre, székkel és fehér abrosszal.
  • Piknikkosár fehér kiegészítőkkel és saját készítésű étellel.
  • Bor vagy pezsgő. (A sör és röviditalok tilosak!)

 

A teljes szabályzat elérhető a budapesti Le Dîner En Blanc weboldalán: budapest.dinerenblanc.info/about.

Hallottad?
Lehullt a lepel a Budapest Cheesecake-ről! Mákosgubás sajttortácska szilvaöntettel – ezt a receptet választották Budapest sajttortájnak. A versenyt a Philadelphia hirdette meg. A szakmai zsűrinek nem volt egyszerű dolga, hiszen majd 140 különleges és izgalmas, minden ízében magyaros recept közül kellett a legjobbat kiválasztania. A pályázat nyertese és egyben a Budapest Cheesecake megalkotója Teller Zsuzsa lett, aki újraértelmezte a mákos gubával. Íme, a részletek!

 

 

 

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!