Facebook hozzászólás

Csak karácsonykor iszunk többet

A húsvéti időszakban, akár kétszer több üveget is megvásárolunk egy átlagos hétvégéhez képest. Még mindig a vörösbor a meghatározó, de egyre jobban erősödik a rozé.

A borfogyasztók között az édesebb (édes, félédes) fajták szélesebb körben elterjedtek. A száraz bort fogyasztják a legkevesebben (56%). A vörösbor a legelterjedtebb (86%), ezt kevéssel követi a fehér, de a fogyasztás gyakorisága a vörösbor esetében messze a legmagasabb. A rosé a többinél kevésbé elterjedt, a kérdezettek alig 60%-a fogyasztja. A legtöbben (53%) havonta néhány (1-3) alkalommal isznak csak bort, a borfogyasztók negyede heti rendszerességgel, míg egy kisebb csoportjuk (13%) naponta fogyaszt bort. A férfiak gyakrabban isznak bort, mint a nők, a napi fogyasztók leginkább férfiak.  Az évente 12 millió palack bort forgalmazó Varga Pincészet piaci elemzései korábban kiderítették azt is, hogy  a húsvéti időszakban, akár kétszer több üveget is megvásárolunk egy átlagos hétvégéhez képest.

A borászatok számára nagyon fontos időszakot jelentenek a húsvét előtti hetek, ugyanis az átlagoshoz képest 30-40 százalékkal több bor fogy ilyenkor és a vásárlók is többet költenek egy palack borra – nyilatkozta Varga Bálint, a Varga Pincészet tulajdonos-ügyvezetője értékesítési adataik és a húsvéti borfogyasztást felmérő internetes kutatásuk alapján, melyben 1600 fő vett részt.

Az eredmények szerint a megkérdezettek 18 százalékkal többet áldoznak egy palack borra húsvét előtt. A válaszadók több mint fele, vagyis 57 százalékuk a húsvétra szánt borokat jellemzően hiper- és szupermarketekben vásárolja meg. Továbbra is a vörösbor a meghatározó az ünnepi időszakban (a válaszadók 41 százaléka vörös bort vásárol az ünnepekre), a második helyen a fehérborok szerepelnek (32 százalék). Meglepő a rozét választók magas aránya (27 százalék).

Varga Bálint szerint különösen érdekes az, hogy minden negyedik megkérdezett rozét fog fogyasztani húsvétkor: „Tíz évvel ezelőtt a rozé rétegbor volt, néhány százalékot képviselt a forgalomból, de az utóbbi években kitört a »rózsaszín forradalom« és évről évre többen válnak rozé rajongóvá. A dinamikus növekedés alapján elképzelhetőnek tartjuk, hogy a rozé hamarosan a fehér és a vörös kategória vetélytársa lesz”.

Így kerüljük el a húsvéti gyomorrontást
Legyünk mértékletesek húsvétkor is! A vendégjárás és a locsolkodás során nem kell mindenhol az összes fogást végig enni, ugyanúgy a vendéglátóknak sem muszáj minden vendéggel együtt enni, vagy akár még az étkezések között is falatozni. Egy ilyen pár napos bőséges lakmározást követően epepanaszok, valamint gyomorrontás léphet fel.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

Receptek

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!