Facebook hozzászólás
173

Csíkok, romantika, csillogás…Monaco, a való világ idén!

Szerintem a divattervezők mind elmentek Dél- Franciaországba, és ott  úgy döntöttek: ennél nincs jobb! Tehát: forgasd fel a ruhatárad, engedd be a friss fuvallatot! Itt a tavasz, mindjárt jön a nyár, a Fashion Days megmutatja Nektek, melyek a trendi cuccok most! Divatbloggerek is tippeket adtak a cég bemutatóján, amiből ízelítőt is adok! Bármit írok, ne feledd, akkor vagy elegáns, ha a divatot egy lépéssel hátrábbról követed! És ezt nem én, hanem egy francia divattervező mondta – és nem most, hanem pár évtizeddel ezelőtt. …Nos, ez is örök!      

Varga Izabella és Görög Zita, Kép: László Márta
Varga Izabella és Görög Zita, Kép: László Márta

Csíkok, romantika, fémes csillogás – ez 2016 tavaszi-nyári divatja!

Görög Zita a majdnem naplementés, Varga Iza a majdnem tengerészes stílust igyekezett felvillantani a jobbára fiatal, és szinte csak női újságíróknak. Nekem a naplementéshez hiányzott a királykék cipő, a tengerészeshez meg sok volt a virágmintás blúz – de mint tudjátok, ízlések, és pofonok! Nos, íme a trendi kínálat 2016 tavaszához és nyarához,  mindenki fordítsa le a maga stílusának!

Tengerre fel: 

Képzeld magad Monacóba, egy jachtra! Tudod, mit vennél fel? Mert akkor már ki is léptél a divatmagazinból a való világba! Csík hátán csík! A vékony farmer, vagy például vászon nadrág szárát picit gyűrd fel, és legyen minden kék-fehér! Na persze csak akkor, ha a táskád például  erőteljes, mély piros, vagy narancs sárga. (Azt már ki sem merem mondani, hogy milyen „cuki” hozzá egy tuti stilizált búváróra!) Varga Iza öltötte magára a szettet, és mint mondta, azért szereti, mert egykori hazája színeit eleveníti meg.

Ezüst, rózsaszín és fehér-fekete női táska, Kép: László Márta
Divattáskák 2016, Kép: László Márta

– A hófehér, a piros és a sötétkék színek dominálnak. A három szín kombinációja nem véletlen örök sláger, hiszen elegánsan, egy magassarkúval, magas derekú nadrággal vagy sportosan, egy lapos cipővel, sötét farmerrel, bőr kiegészítővel is kitűnően párosítható. –

Modern nőiesség:  

Éljenek a nyáron is elegánsan dolgozó nők – a légkondiban! Eljött a nagyon minimalista elegancia ideje. Annyiban kedvez nektek a szerencse, hogy idén a nagyon bő vagy nagyon szűk nadrágokkal, a karcsúsított blézerekkel, elegáns táskákkal, szigorúan mindig zárt orrú cipőkkel a világot levehetitek a lábáról! Ékszerben is használj valami nagyon finomat! Bizsuban felejtsd el a színes ékköveket, de továbbra is nagy divat a vékony, „rózsaarany” árnyalat! (Ha mindezt kevésnek tartod, dobj be egy rövid rózsaszín frizurát!)

Pasztell zöld szoknya fehér blézerrel, Kép: László Márta
A 2016-os „Metál-lady” balra, középen a romantikus szoknya klasszikus blézerrel, Kép: László Márta

Legyen új a romantika!

Beleestünk a cukiságba, vagyis rózsaszín a menő rózsaszínnel! A stílust a fehérneműk ihlették. Ez annyit tesz, hogy szettünk egy darabját például alsószoknya, csipkés melltartó vagy csábos kombiné ihlette. Ennek ellenére a stílus mottója a visszafogottság. Szatén vagy selyem szoknya pici csipkével, fodorral, már elbűvölő! Szorosan hozzátartozik, hogy pl. egy ilyen habkönnyű pasztell zöld szoknyához már nem szabad egy hasonló felsőt felvenni! Ha szép a lábad, ez jó megoldás! Ha a melled csinos, a felső legyen szexi, de a szoknya vagy a nadrág visszafogott!

Csábító, buja naplemente:

Először is gondolj megint az igazi homokos tengerpartra! Te ott állsz, isteni barna vagy: milyen színek mennek ilyenkor a bőrödhöz? Persze, hogy a sárga minden árnyalata, majd a tűzpiroson át a borvörösig minden maga a csábítás! Ellensúlyként dobj hozzá egy egyszerű királykék cipőt (ezért írtam, hogy Görög Zita – egyébként csinos fehér topánkája helyett királykéket adtam volna rá…, ha már ezt volt hivatott reprezentálni!).

Ezüst, királykék és sárga cipő, Kép: László Márta
2016 divatja, Kép: László Márta

„Metál-lady”:

Ez az újrafogalmazott gyönyör! Minden nő szeret csillogni, kicsit királynővé válni! Nos, 2016 minden éjszakája rátok vár! A selymes, fémes csillogás a nyolcvanas évek diszkóvilágát eleveníti meg. (Ha szeretnél „hozzáolvasni”, nézd meg a Pogány madonnát! Nemcsak jól szórakozol a Bujtor-filmen, a korabeli divat és diszkódivat is le fog nyűgözni!) Idén egyébként is mindenben a 80′-as éveket idézi. Felvehetsz egy metálos, könnyű anyagból készült, hosszú ruhát, de a legegyszerűbb kék farmer-fehér vászoning összeállítást is partissá teheted pl. egy feltűnően fémesen csillogó cipővel, táskával, …DE! egyikhez se vegyél soha feltűnő ékszert!!!

Smink!
Megmutatom az idei trendi sminkdivatot is! Minden ízében tökéletesen passzol a ruhákhoz, táskákhoz, cipőkhöz! Itt olvashatod a részleteket!

És ha már ékszerről szóltam: az egyik divat blogger azt is ajánlotta, hogy ne keverjük az arany és az ezüst kiegészítőket! Vagy az egyik, vagy a másik lehet csak ízléses, ja, és persze trendi!

Hölgyeim és Uraim! Ne keseredjetek el, rövidesen jövök a férfiak divatjával is!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!