Facebook hozzászólás
303

Csokis szilvával Amerikába – közvetlenül

Lengyel hagyományos desszertet, csokis szilvát is kérhetsz a fedélzeten a magyar nyelven is beszélő utaskísérőtől a lengyel légitársaság májustól naponta induló közvetlen New York-i és chicagoi járatán. A LOT szeretné megnyerni az egykori Malév barátainak szívét, és ígéri, hamarosan új célpontokat is kínál a magyar utazóknak.     

Három különböző osztályon repülhetünk májustól a LOT fedéleztén Észak-Amerikába. A lengyel légitársaság jövő májustól hetente hatszor közvetlen járatot indít Budapestről a két nagy egyesült államokbeli városba, New Yorkba és Chicagóba.

LOT, a lenygel légitársasáh gépe, Kép: László Márta
Kép: László Márta

– A LOT nem bérelt, hanem saját 787-esein összesen 252-en utazhatnak majd egyszerre. Közülük 18-an a business classra, 21-en a prémium turista osztályra és 213-an a hagyományos turista osztályra foglalhatnak helyet. A három kategória három különböző kiszolgálást is takar, de az úgynevett prémiummal igyekeznek inkább a legfelsőbb szintre emlékeztetni, mint a turistához. Ott például gyöngyöző bort kínálnak pezsgő helyett – mondta el nekem Adrian Kubicki, a légitársaság kommunikációs igazgatója a Budapest Airporton rendezett sajtótájékoztatóján.

A lengyel szakember hozzátette, már most keresik a munkatársakat. Egyelőre 65 magyar stewardesst szeretnének alkalmazni, hogy a budapesti közvetlen járatokon kiemelten szolgálhassák a magyar utasok kényelmét.

Adrian Kubicki és László Márta, Kép: László Márta
Adrian Kubicki interjút ad az Életforma olvasóinak a Liszt Ferenc Repülőtéren, Kép: László Márta

A társaság biztosra megy, információik szerint évente 165 000 ember utazik New Yorkból és Chicagóból a magyar fővárosba. A repülni vágyók száma azonban még ennél is magasabb lesz, mert a magyar főváros gyakorlatilag kétórányi autózással elérhető a szomszédos országokból.

Ez a világ legnagyobb repülő étterme! Kóstolj bele!
Évente több mint 100 millió fogást szolgálnak fel az Emirates First, Business és Economy osztályain, minden egyes fogás esetében különös figyelmet fordítva a részletekre. A világ legnagyobb repülő éttermeként a légitársaság 6 kontinens 144 városába utazó több mint 55 millió utasának kínál a különböző desztinációk ihlette kulináris fogásokat. Az Emirates évi 1 milliárd dollárt fektet a vendéglátásba, valamint 1 200 dubaji szakáccsal napi 24 órán át üzemelő konyhát működtet, amelynek köszönhetően naponta 590 járat utasának kínál ízelítőt a célországok gasztronómiájából.

Tehát 2018. májusától, egész évben, minden hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap 11.55-kor New York Kennedy repülőterére, kedden és szombaton 11.35-kor pedig Chicago O’Hare repülőterére indulnak a fehér-sötétkék lengyel Dreamlinerek Budapestről. A jegyek máris foglalhatók. Ezzel hatéves szünet után ismét lesz közvetlen légi összeköttetés az Egyesült Államok és Magyarország között. A kommunikációs igazgató az Életforma olvasóinak megsúgta, az egykori Malév barátainak szívét szeretnék megnyerni. Adrian Kubicki hozzátette: hosszú távú üzletben gondolkodnak, és rövidesen új járatok indítását is tervezik!

Elzbieta Borzon, a társaság magyarországi menedzsere hozzátette még, hogy a LOT hosszú járatain igyekszik mindig a célállomásnak megfelelő ételeket szervírozni, de a lengyel ízeket is felvonultatják. A New York-i és a chicagói fedélzetekről sem hiányozhat majd például a híres csokis szilva, a šliwki w czekoladzie!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!