Facebook hozzászólás
221

Csótányok a múzeumban

Kevés magyar művész mondhatja el magáról, hogy kiállított a londoni Tate Modernben vagy a nagyhírű Saatchi galériában. Kiss Miklós közéjük tartozik, igaz, műveit ő maga csempészte be a kultikus kiállítótermekbe. 

Az Arancsótány névre keresztelt akció során 24 karátos arannyal bevont, bronzból készült bogárfigurákat helyezett el a kiválasztott térben, amelyeket az adott múzeum hivatalos tájékoztatójával azonos megjelenésű magyarázótábla is kísért. A művész arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a fiataloknak milyen hosszú utat kell bejárniuk, míg bekerülhetnek a múzeumokba – vagy éppen nem.

Kiss úgy helyezi el a tábláit, hogy azok nyom nélkül eltávolíthatók, és a bogarak is igényes, egyedi kivitelben készülnek. Nem ő az első, aki maga dönt múzeumba kerüléséről: a novemberben Budapesten is kiállító, mára világhírű street art művész, Banksy neves New York-i múzeumokban helyezte el saját munkáit, de bejutott a Louvre-ba is.

Összeállította: T. G.
Illusztráció: archív

forrás: Piac&Profit Magazin 2012. áprilisi száma 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!