Facebook hozzászólás
512

A SAJÁT SZÜLETÉSNAPJA VAGY A HŐSIES ÁPOLÓK MIATT?

David Beckham is tapsolt

Ami azért lehet meglepő, mert pont fordítva szokott lenni, az ünnepelt tiszteletére verődnek össze a tenyerek. Csakhogy a mostani taps nem annak szólt, hogy – Hugh Grant után (Igazából szerelem) szabadon – Anglia jobb és bal lábának a tulajdonosa május 2-án a negyedik és az ötödik x félútjához érkezett.

A Manchester Unitedben (MU), illetve az egykori Spice Girl,  Victoria Adams-szel való frigye okán híressé vált David Beckham az Instagram-oldalán megosztott videón a koronavírus-járványban hősiesen helytálló kórházi dolgozókat tapsolta meg. Kisvártatva olyan egykori és jelenlegi futballsztárok csatlakoztak hozzá, mint Pelé, a Liverpool mellett a MU-ban is focizott Michael Owen, valamint a most Beckham anyaegyesületének alkalmazásában álló Harry Maguire.

Néhány órával korábban pedig neje tett egy fontos gesztust, amikor bejelentette, hogy divatcége a koronavírus-járvány miatt néhány hete fizetés nélküli szabadságra küldött 30 alkalmazottját újra foglalkoztatja. (Ők az összes dolgozójának egynegyedét teszik ki.)

David Backhem 45! Fotó: Depositphotos
David Backhem 45! Fotó: Depositphotos

 

Szó, mi szó, volt mit jóvátennie a sztárpárnak. Nagy port kavart ugyanis, amikor kiderült, hogy Victoria is belekapaszkodna a brit kormány által a járvány miatt súlyos helyzetbe került cégeknek dobott mentőövbe, mellyel London vállalja, fizeti-e a vállalatok dolgozói bérének 80 százalékát. Márpedig, amikor a Downing Street 10-ben kiötölték e pénzügyi segítséget, az istápolandók között vélhetően nem olyan cégekre gondoltak, amelynek a tulajdonosa, – Victoria David Beckhammal együtt mintegy 335 millió font (jelenlegi árfolyamon 135,5 milliárd forint) felett diszponál. Volt is felzúdulás a szigetországban amiatt, mit is képzel a fényűző életmódot folytató házaspár hölgytagja.

Mostani döntéséről Victoria azt mondta, hogy saját elhatározásából visszakozott, ugyanakkor Anglia-szerte azt beszélik, a társadalmi nyomás volt a döntő tényező. Hiszen, ha az egykori Posh Spice nem is, David Beckham változatlanul a legnépszerűbb celebek közé tartozik, s e körből bizonyára nem szeretne kipottyanni. Ezért is törhetett ki tapsviharban.

David Beckham betöltötte a 45-öt. Fotó: Daily Mail
David Beckham betöltötte a 45-öt. Fotó: Daily Mail

 

De azért őt is megilleti a tetszésnyilvánítás, s nemcsak a 45. születésnapja alkalmából. Kevesen tudhatnak maguk mögött ugyanis ilyen eredményes karriert. Az első angol labdarúgóként Beckham öt különböző országban – Angliában, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban – is bajnoki címet szerzett csapatával. A most vele tapsoló Pelé 2004-ben az általa a 100 legnagyobb élő labdarúgót tartalmazó FIFA 100-as listára feltette és ugyanabban az évben a Time magazin ugyancsak százas lajstromára is felkerült. Az sem mindennapos, hogy az Anglia mezét 115-ször magára öltött futballista ikon hazájáért tett erőfeszítéseit a szigetország az V. György király által alapított brit lovagrenddel ismerte el.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!