Facebook hozzászólás
815

ITT KERESETT MEGNYUGVÁST

Decemberben a Hargitán járt Benedek Tibor

Tavaly karácsony előtt, az adventi időszakban két hétre Erdélybe utazott Benedek Tibor, a június 18-án elhunyt legendás vizilabdázó. Többször járt a hargitai templomokban megnyugvást keresni.

Kivételesen felesége, Epres Panni és a gyerekek nélkül utazott, szüksége volt erre az egyedül töltött időre – írja a Borsonline.hu. A sportoló Erdélyben járt, többek közt Varga Péter Ákosnál a Hargita alján, Székelyvarság határán, ahol családi gyökereket is keresett.

Decemberben Hargitán keresett nyugalmat Benedek Tibor. Fotó: Pixabay
Decemberben Hargitán keresett nyugalmat Benedek Tibor. Fotó: Pixabay

 

Ákos azt mondja, hogy egy közös vízilabdás barátjuk javasolta, hogy keresse meg, segítsen felkutatni a családja székely vonalát itt, ahol nincsenek szomszédok, csak állatok, természet, csend.

„Tibor akkor már beteg volt, de ott megnyugvást talált. Szenvedő embernek ismertem meg, aki harcot vívott. Ezt meglátom, három évig voltam a feleségem mellett a kórházban, eltemettem őt és a fiamat is. Minden harc megerősít. Ilyen dolgokról beszélgettünk, de arról nem, hogy mi az ő betegsége”.

Ákos szerette volna bemutatni az ott élőknek, de Tibor kérte, hogy ne verjék nagydobra az ottlétét, pihenni szeretne, egyedül lenni.

Nagy harcot vívott. Fotó: olimpia.hu
Nagy harcot vívott. Fotó: olimpia.hu

 

„Amit itt lehet kapni, az a megnyugvás. Az embernek szüksége van arra, hogy megpihenjen. Elment a misékre, de sehol nem ismerték fel, mert olyan sapkája volt, ami eltakarta az arcát. Advent volt, az első vasárnap, amikor megérkezett. Szépen fel volt díszítve az ünnepi asztal, ő beült az öt gyermekem mellé, és közösen imádkoztunk, meggyújtottuk a gyertyát. Azt mondta, sosem látott ennyi havat. Szinte itta a szavainkat, ahogy köszönünk, hogy egészséget kívánunk. Ez is tetszett neki. Nem evett velünk, mert Ocfalván kezdődött a szentmise, oda akart érni.

Az ő harca volt, magába akart vonulni. Hiszünk Istenben, nem véletlenül volt ő itt fent a hegyekben. Neki ez a közel két hét nagyon kellett, biztosan hasznára vált. Nagyon sajnálom, hogy nincs már közöttünk, remélem, a lelke jó helyre került!”

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!