Facebook hozzászólás
230

Derby és sütés-főzés lesz a Kincsem Parkban

A magyar gasztronómia és lóversenysport legismertebb képviselői várják a közönséget július 3. és 5. között az első Derby és Gasztroangyal Fesztiválon a budapesti Kincsem Parkban.

A háromnapos rendezvényen több mint 100 termelő ezernél is több portékája lesz megvásárolható és megkóstolható, de a látogatókat angol telivérek és agárversenyek futamaival is várják a szervezők – adta hírül az MTI.

Kép: gasztroangyal.hu

A pénteki program gerincét a Lóverseny az éjszakában program adja, amelyen a gátverseny mellett lesz utánpótlás Hendikep Kupa és agárverseny is. Az estet a nagyszínpadon Rúzsa Magdi koncertje zárja.
Szombaton az ügetőfutamoké lesz a főszerep, a 10 ügetőfutam közül az Aréna Pláza Pannónia díjért a legjobb négy- és ötéves lovak versenyeznek, a 101. Magyar Ügetőderbyn pedig a legjobb három éves lovak állnak rajthoz. A nap végén a Virtuózok koncertjét lehet meghallgatni.
Vasárnap galoppversenyek lesznek, a zárónap vendégeként pedig a Nemzeti Lovasszínház gálaműsorát tekinthetik meg a résztvevők.
Borbás Marcsi, a közmédia Gasztroangyal című műsorának vezetője elmondta, hogy a tradicionális magyar konyha legjellegzetesebb ízeivel és számos újdonsággal is találkozhatnak a látogatók. Kiemelte, a meghívott termelőket komoly szakmai szűrés alapján választották ki, hogy a vendégek a legmagasabb minőségű termékek közül válogathassanak, legyen szó akár tejtermékekről, tészta-, kenyér- és húsfélékről vagy zöldségekről, gyümölcsökről. „Nagyon figyeltünk arra, hogy a tradicionális és a korszerű táplálkozás egyaránt helyet kapjon a kínálatban, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételeket” – emelte ki.
A gasztroszínpadon Borbás Marcsi vendégeivel együtt fog sütni és főzni, de a helyszínre érkezők a réteshúzás, a lekvárfőzés, a halfilézés, a savanyítás, a kenyérsütés, és a sajt készítés fortélyait is elsajátíthatják.

Kitüntetett Gasztroangyal – elsőként kapott tévéműsor Magyar Termék Nagydíjat!
Borbás Marcsi, a Gasztroangyal főszerkesztője és műsorvezetője ma vette át a Parlamentben a Magyar Termék Nagydíjat. A pályázat történetében most először szerepelt televíziós sorozat a díjazottak között!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!