Facebook hozzászólás
399

MAGYAR SAJTÓ NAPJA

Díjazták a sajtó legjobbjait

Március 15-e a magyar sajtó napja is – a Magyar Újságírók Országos Szövetsége idén is kiosztotta szakmai díjait, köztük a tavalyi év legkiemelkedőbb újságírói teljesítményeit elismerő Magyar Sajtódíjat, illetve az Aranytoll életműdíjakat.

Aranytollak, 2020, Kép: múosz
Aranytollak, 2020, Kép: múosz

Magyar Sajtódíjat kapott N. Kósa Judit, a Népszava publicisztikai rovatának vezetője, Magyari Péter, a 444.hu munkatársa, és Tódor János újságíró, a tavaly megjelent „Menekültek, csicskák, közmunkások” című riportkötet szerzője. (A Magyar Sajtódíjat tavaly alapította a MÚOSZ, miután a korábban a legmagasabb presztízsű újságíródíjnál, a Táncsics díjnál a kormány ismétlődően nem vette figyelembe a szakmai szervezetek javaslatait.)

Barát József újságíró, Kép: facebook
Barát József újságíró, Kép: facebook

Az Aranytoll díjban idén Barát József és Bokor Pál külpolitikai újságíró, Báron György filmkritikus, Kő András sportújságíró, Horváth Gábor, a Népszava külpolitikai rovatvezetője, és – a határon túli magyar újságírók közül – Léphaft Pál karikaturista részesült.

A Földes Anna Interjúdíjat Tóth Richárd, a HVG munkatársa kapta a Stumpf Istvánnal készült, „Orbán Viktor is megöregedett, fogytán az energiája” című beszélgetésért.

A Gazdasági Sajtódíjat Fabók Bálintnak, a G7 gazdasági portál újságírójának, a Virág F. Éva Díjat a szintén határon túli Parászka Borókának ítélte a MÚOSZ gazdasági illetve kulturális szakosztálya.

2018 óta Vastollal jutalmazza 90 év feletti tagjait a MÚOSZ. Az elismerést az idén az alábbi kollégák kapták – zárójelben a tagságuk kezdetének évszáma olvasható.

Csató Istvánné (1948)
dr. Karner Ágoston (1981)
Lakatos Ernőné (1950)
Lakatos Gyuláné (1976)
dr. Lévai Zoltán (1984)
Mihály István (1990)
Scherer Norbert (1961)

Szívből gratulálunk minden kollégának!

(Forrás: Magyar Újságírók Szövetsége)

2019 egyik aranytollasa a „baloghmari”

Balogh Mária, Kép: pp/archív
Balogh Mária, Kép: pp/archív

Életműdíjas lett a Magyar Televízió első női riportere, ahogy az egész ország ismerte, a „baloghmari”. Az Aranytoll adományozását a MÚOSZ Elnöksége és választmánya 1978-ban határozta el. A több évtizedes újságírói pályafutásuk alatt kiemelkedő és érdemes munkát végzett, elsősorban a nyugdíjas kollégák részére, életművük elismeréseként. A tavasz első napján Balogh Máriát köszöntjük!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!