Facebook hozzászólás
371

KÜLÖN LEGES BÉLYEGKIADÁS

Diplomáciai küldetést kapott a kamilla és a cseresznye

10-10 bélyegből álló bélyegkisívet bocsát ki a Japán és a Magyar Posta a magyar-japán diplomáciai kapcsolatfelvétel 150. évfordulójának alkalmából. 2 bélyeg közös kiadású, tervezője: Jamada Jaszuko. A további 8, azonos témájú bélyeget mindkét posta saját tervezésben készíttette el. A magyar bélyegek Berta Ágnes tervei alapján készültek.

Japány-magyar bélyegkisív, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

Japán és Magyarország kapcsolata a barátsági, kereskedelmi és hajózási egyezmény aláírásával kezdődött, az Osztrák-Magyar Monarchia idején. Az ezt követő években szoros együttműködés alakult ki többek között a sport, az üzleti élet, a kultúra, a tudományok vagy a kereskedelem területén is. A 2019-es jubileumi évben mindkét országban számos rendezvényt tartanak, melyek lehetőséget teremtenek a közös ünneplésre, és a kapcsolatok továbbépítésére.

Japán-magyar bélyegkisív a díszborítékkal, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

A kisíven párhuzamosan a két ország nemzeti értékei közül 5 magyar és 5 japán motívum jelenik meg egymás mellett. A japán tervezésű, közös bélyegek egyikén a magyar Országház épülete tekinthető meg, előtérben a Dunával, míg a másik címleten a Fuji hegy látható. A további bélyegeken az alföldi kamillavirágzat és a cseresznyefa-virágzás, a kalocsai népviselet és a kimonó, a gulyásleves és a szusi, valamint egy puli és egy akita kutya jelenik meg egymás mellett. A borítékon japán főnixmadár képe látható kalocsai mintás motívummal.

Japán-magyar bélyegző, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

A bélyegzőn a kamilla- és a cseresznyevirág indája fonódik egymásba.

Ritka bélyegünnep

Magyar-kínai diplomácia 70 éve bélyeg, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

Kétféle megszemélyesített bélyegívet bocsát ki a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. év-fordulójának alkalmából a Magyar Posta. A két tervező Máté Alexandra és Zhao Wenjie.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!