Facebook hozzászólás
463

Disznó egy évünk lesz

A Disznó éve köszönt be február 2019. február 5-én a kínai horoszkóp szerint, ami 2020. január 24-éig tart. A Magyar Posta ezúttal is egy bélyegújdonsággal köszönti az eseményt. Elekes Attila André tervei alapján a Pénzjegynyomda készítette a különlegességet. 

A kínai asztrológia szerint a Disznó éve a hivatás és az anyagi bőség időszaka. A Disznó évében született ember a legnyitottabb és a legegyenesebb az állatövben.

Disznó Éve bélyeg, 2019, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

A bélyegkép fő motívuma, a kompozíció középpontjában elhelyezett, az évnek nevet adó disznó figurája. A kétféle bélyegkép csak színében tér el, a négy címletet tartalmazó kisív egyik pár bélyegén piros háttérben világos színű, míg a másikon világos háttérben piros színű állat látható.

Disznó Éve díszboríték és bélyegző, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

Az alkalmi borítékon ugyancsak egy disznót formázó grafikai elem, az alkalmi bélyegzőn pedig egy hagyományos kínai lampion sziluettje látható, benne kínai nyelven a disznó felirattal, mely a bélyegen és a borítékon is feltűnik.

A sorozat 2014-ben a Ló éve kisívvel indult el és azóta évről évre dolgozza fel az aktuális témát.

Tavaly még Kutya volt!
A Kutya éve kezdődik 2018. február 16-án, és tart egészen 2019. február 4-éig, amit a Magyar Posta bélyegkisíven ábrázol. A kétféle bélyegkép főmotívuma az évnek nevet adó kutya figurája. A kisív Székely Kálmán grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült 70 000 példányban.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!