Facebook hozzászólás

Dobó Kata meglepő új szerepben

Elkezdődtek a MAFILM fóti stúdiójában a Kölcsönlakás felvételei, ami Dobó Kata debütáló rendezésében a Ray Cooney és John Chapman színdarab adaptációja lesz. A színésznő számos filmes- és színházi szerep után, ezúttal csak a kamerák mögött dolgozik, és minden figyelmét erre a feladatra fordítja, hogy alkotótársaival együtt egy igazán szórakoztató vígjátékkal örvendeztethesse meg a majdani nézőket.

Dobó Katát már színésznőként is érdekelte a rendezői munka. Hollywoodban is, Magyarországon is csupa olyan alkotóval hozta össze a sorsa, akiktől rengeteget tanult a mozgóképes történetmesélés technikájáról, a vizualitásról, az alkotómunka kreatív folyamatairól, vagy éppen a színészekkel való bánásmódról. Mindezek hatására lassan-lassan érlelődött benne az elhatározás, hogy kipróbálja magát a másik oldalon, és az addigi tapasztalataiból inspirálódva, egy lelkes és profi csapat tagjaként elkészítse első filmjét rendezőként. Sokáig kereste azt a témát, történetet, amit közel érez magához és, amiben fantáziát is lát, hogy megfilmesítse.

Kölcsönlakás, próba, Kép: sajtóanyag
Kölcsönlakás, próba, Kép: sajtóanyag

Jókor, jó időben találta meg a Ray Cooney és John Chapman, szerelemről, megcsalásról, párkapcsolati kihívásokról szóló romantikus vígjátékának, a Kölcsönlakásnak az egyik főszerepe az elmúlt évadban.

100 éve született a West Side Story szerzője – vidó
Alkalmi bélyeg kiadásával köszönti Leonard Bernstein születésének 100 éves évfordulóját a Magyar Posta. A bélyeg 200 000 példányban, Nagy Péter grafikusművész tervei szerint, az ANY Biztonsági Nyomdában készült.

Miközben telt házak előtt játszott a darabban, felkérést kapott, hogy rendezze meg az eredeti mű filmváltozatát, amire örömmel mondott igent. Kollégáival tavaly fogtak bele a forgatókönyv fejlesztésébe, amelyen Divinyi Réka, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván dolgozott. A munka gyorsan haladt, amelynek köszönhetően 2018. elejére elkészült a végleges szkript, és elkezdődött a forgatás előkészítése, a stáb szerződtetése.

– Elmondhatatlanul hálás vagyok, amiért elsőfilmes rendezőként olyan nagyszerű kollégákkal, szakemberekkel, barátokkal dolgozhatok együtt, akik gyakorlatilag az egész filmes pályafutásomat végigkísérték. Az első megkeresésre igent mondtak, és tudásuk legjavával állnak mellettem – hangsúlyozta Dobó Kata, aki úgy látja, hogy egy egymást támogató gárda állt össze, a stáb célja egy és ugyanaz: színvonalas, minőségi szórakoztató filmet készíteni.

Kölcsönlakás, werkfotó, Kép: sajtóanyag
Kölcsönlakás, werkfotó, Kép: sajtóanyag

Dobó Kata mellett a technikai rendezői feladatokat Gulyás Buda látja el, aki szerint a Kölcsönlakás egy igazán mai és emberi történet olyan helyzetekkel, fordulatokkal, amelyek sokak számára ismerősek, nevetésre késztetőek, és a lehető legszélesebb közönségnek kínálnak felhőtlen szórakozást.

Dobó Kata: Én szeretem az erős nőket
Dobó Kata nevét egy ország ismerte meg, amikor 1997-ben ő játszotta a Miniszter félrelép című filmben Marosi Tünde szerepét. Kata sikere azóta is töretlen, olyan közismert magyar filmek köthetőek a nevéhez, mint a Csak szex és más semmi, vagy a Szabadság, szerelem. Az idei GLAMOUR Women of the Year Az év színésznője kategória jelöltje 38 éves korában vált édesanyává, de mint elmondta, úgy érzi, mintha kislánya, Szofi mindig is az élete része lett volna. Katát a karrierről, a gyermek születése utáni évekről, és a nőiességről kérdeztük.

Hasonlóan gondolkozik a díszlet- és látványtervező, Valcz Gábor is, aki úgy érzi, a film a legjobb vígjátéki hagyományokat a legmagasabb minőségben fogja képviseli, köszönhetően a filmes technikának is, ami ma már sokkal nagyobb mozgásteret enged ahhoz, hogy a hollywoodi romantikus komédiákkal versenyző hazai alkotás készülhessen.

Nagy várakozással tekint a forgatás elé az operatőrnek felkért Seregi László is, aki a forgatókönyvet olvasva máris biztos volt abban, hogy képileg is pergő, lüktető feldolgozással lephetik meg a nézőket. Azokat, akik már látták a színdarab valamelyik feldolgozását, illetve azokat is, akik majd a moziba ülve ismerkednek meg a Kölcsönlakás hőseivel, humoros kalandjaikkal.

– Bevallom, amikor a forgatókönyvet olvastam, nagyon jól szórakoztam. A történetmesélés dramaturgiailag tökéletes, rendkívül pontos az íve, a sztori vége. A látszólag teljes káoszba zuhanás kifejezetten zseniális és mulatságos. Szeretem ezt a műfajt és a humornak ezt a fajtáját. Ez egy igazi tévedések vígjátéka – hangsúlyozta Seregi László, akinek a kamerái előtt sok ismert sztár, és új tehetség tűnik majd fel a forgatás során. A Kölcsönlakás főszerepeit Balla Eszter, Haumann Máté, továbbá Martinovics Dorina, Klem Viktor, Kopek Janka, Szabó Simon, Oroszlán Szonja, Fehér Tibor alakítják, valamint Kiss Ramóna, Csonka András és Majoros Péter Majka is láthatóak lesznek a filmben, amelynek a premierje jövő év februárjában várható.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 135

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!