Facebook hozzászólás

Dobó Katának messzire el kellett mennie

Javában zajlanak a Dobó Kata rendezésében készülő romantikus vígjáték, a Kölcsönlakás utómunkálatai. Ennek fontos állomásaként nemrég kiválasztották a film zeneszerzőjét, aki szimfonikus zenével kísért, a klasszikus hollywoodi filmzenei tradíciókat továbbvivő, a produkció karaktereire, humorára és érzelemdús cselekményére komponált zeneművet készít az alkotáshoz.

Czomba Imre, Kép: sajtóanyag
Czomba Imre, Kép: sajtóanyag

– Az elképzeléseim szerint a Kölcsönlakás zenéje színes palettát ölel fel, amiben keverednek a stílusok, a klasszikus és az egyéb zenei irányok, hiszen a szereplői is sokfélék, egyediek. Ugyanakkor a zene feladata az is, hogy a poénokat, történéseket a néző számára összekösse, felerősítse. Ezt a narratív lehetőséget kihasználva a zene folyamatosan követni fogja a cselekményt és a karakterek érzelmi állapotát – hangsúlyozta Czomba Imre, akit a közelmúltban kérték fel a Kölcsönlakás alkotói a film zenéjének elkészítésére.

A 2013 óta Hollywoodban élő és dolgozó művész a kilencvenes évek elejétől kezdve számtalan nagyszabású hazai és nemzetközi produkcióban vett részt. Pályája elején dolgozott Zoránnal, Cserháti Zsuzsával, illetve a NOX együttessel is. Később állandó alkotótársa lett Román Sándornak és az ExperiDance Társulatnak. Számos produkció fémjelzi a közös éveiket, köztük olyan világsikert aratott bemutatók, mint a Revans, vagy az Eszencia. Filmekhez is gyakran komponál muzsikát. Kisjátékfilmekben, dokumentumfilmekben és nagyjátékfilmekben egyaránt közreműködött. A legismertebb művei közé az Argo 2., a Meldrum House, vagy a The True Adventures of Raoul Walsh című alkotások tartoznak ezen a területen.

Forog a Kölcsönlakás, Kép: Kölcsönlakás Produkció
Forog a Kölcsönlakás, Kép: Kölcsönlakás Produkció

– A gondolkodása, a kreativitása, a tehetsége és a munkához való alázatos hozzáállása egyaránt amellett szólt, hogy Imrét kérjük fel zeneszerzőnek. Olyan alkotó, aki érti ezt a műfajt is. Jó érzékkel nyúl a témához, a karakterekhez, hogy a zene pont azt a pluszt adja a filmhez, amit szeretnénk – fogalmazta meg Dobó Kata, a Kölcsönlakás rendezője, aki elmondta, hogy a fő zenei motívumok már meg is születtek. Most zajlanak a demók felvételei, ami után a hangszerelés és a kotta anyaga készül el, mielőtt belevágnak a filmzene rögzítésébe, és annak utómunkálataiba.

Dobó Kata a forgatáson, Kép: Kölcsönlakás Produkció
Dobó Kata a forgatáson, Kép: Kölcsönlakás Produkció

A Balla Eszter, Martinovics Dorina, Oroszlán Szonja, Kopek Janka, Kiss Ramóna, valamint Haumann Máté, Klem Viktor, Fehér Tibor, illetve Szabó Simon főszereplésével készülő Kölcsönlakás hazai mozipremierje 2019. február 14-én várható. A filmről szóló érdekességeket itt olvashatsz!

Mészáros Béla és Tenki Réka újra együtt
Végéhez közeledik Orosz Dénes Mimi munkacímen futó vígjátékának forgatása. A Poligamy és Coming Out című filmeket is jegyző rendező új komédiája a szülőkről való leválást és a gyermekvállalás nehézségeit dolgozza fel a direktorra jellemző humoros, könnyed formában. A film Mészáros Béla, Tenki Réka és Básti Juli főszereplésével várhatóan 2019 második felében érkezik a mozikba.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!