Facebook hozzászólás

Durva: se szakember, se tégla

Folytatódott a lakás-bumm az év első felében! Eddig az ingatlanpiac dinamikus növekedése főként Budapest és környékét jellemezte, ma már a vidéki nagyvárosokban is folyamatos a bővülés. Mindez részben az állami támogatásoknak, a családi otthonteremtési kedvezménynek és a kedvezményes hitelezési konstrukcióknak tudható be – állítják a szakemberek.

A kép csak elsőre mondható idillinek – állítják a szakértők. A beruházások emelkedésével párhuzamosan az ágazatnak számos problémával is meg kell küzdenie, amelyek nagy részét az építőiparban jelenlévő jelentős mértékű munkaerőhiány indukálja. Ezért a megbízóknak gyakran több hónapot is kell várniuk arra, hogy a kiválasztott szakemberek el tudják végezni a rájuk bízott feladatokat.

Kőműves, Kép: újHázCentrum
Kép: újHáz Centrum

– A munkaerőhiánnyal párhuzamosan 2018. első félévében érezhetően megnőtt a kontárok és kóklerek megbízásainak száma is, amely egyben a beruházások silány minőségű megvalósítását is eredményezheti. Ezen még azok a kiváló minőségű építőanyagok sem tudnak segíteni, amelyek iránt szintén folyamatosan nő az érdeklődés – mutatnak rá a szakértők.

Az egyik legismertebb építőanyagos cég telephelyein bizonyos termékek egyszerűen elfogytak, amit most minden erejükkel igyekeznek pótolni!.

A következő hónapokban várhatóan az eddigiekhez hasonló tendenciák vélhetünk majd felfedezni, az építőipar és az építőanyag-kereskedelem termelési növekedését pedig nemcsak a szakértők, hanem az építkezni vágyók is sejtik.

Ezt nevezzük mi luxusnak – hinnéd?

A legtöbben garázzsal bővítenék, vagy mosogatógéppel, légkondicionálóval korszerűsítenék otthonukat – derül ki a Fundamenta országos kutatásából. A megújuló energia népszerűségét mutatja, hogy a dobogósoktól kis lemaradással következik a napkollektor, a ruhatárak növekvő méretére pedig az ötödik helyezett gardróbszoba iránti igény utal. Szerencsére a népszerű lakásextrákkal kapcsolatos álmukat ma már egyre többen meg tudják valósítani, hiszen költségük kigazdálkodható az államilag támogatott lakástakarék igénybevételével.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mi lesz a bőrünkkel böjt idején?

Hamvazószerdától nagyszombat éjfélig böjtölünk a hagyomány szerint, és ha néha meginognánk, elég ha arra a sok…

Életmód: ezt már az igazi férfiasságod bánhatja

Ma már egyre több adat áll a rendelkezésünkre a férfiak meddőségével kapcsolatosan. Tudjuk, hogy legalább olyan…
1 / 1 474

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

HÍREK

1 / 1 127

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!