Facebook hozzászólás
203

Egészséges ember természetes ivóvizet igyon!

„A természetes ivóvíz ugyanakkor nem tévesztendő össze az ásványvízzel, amiben valamelyik összetevő a megszokottnál jóval nagyobb mennyiségben fordul elő. Ezeket a speciális ásványi anyag tartalmú vizeket valamely betegség vagy hiánytünet kezelésére, kúraszerűen ajánlott fogyasztani. Mindennapos használatra a természetes ivóvizeket javaslom.” 

Tiszta vizet a pohárba! De mennyit és milyet?

Hazánk kiváló édesvíz készlettel rendelkezik, ám kevesen tudják, hogy nem csak ásványvizeink, ha nem természetes ivóvizeink is kivételesen jó minőségűek. Mosonmagyaróvár természetes ivóvize, a palackozott Szigetközi Friss víz idén elnyerte Magyarország legelismertebb, az egészséges élet móddal, az elhízással foglalkozó tudományos társasága, a MOMOT elnöke által alapított „Egészséges életért” elismerő díjat!

A Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT) ezt a díjat első ízben adta egy termék nívójának elismeréséül. Korábban olyan egészség tudatosságot hirdető közéleti személyiségek munkáját ismerték el a díjjal, mint például Monspart Sarolta és Rubint Réka. A díjat Dr. Bedros J. Róbert egyetemi docens, a Szent Imre Kórház főigazgatója adja át, aki egyben a MOMOT alapító-elnöke is! Szerencsére Mosonmagyaróvár kivételes minőségű ivóvizét országszerte fogyaszthatjuk palackozott formában, Szigetközi Friss víz néven. A termék különlegessége, hogy kiváló összetételének köszönhetően a vízműtelep15 éves működése alatt a mai napig nem volt szükség mesterséges fertőtlenítő eljárás bevezetésére.
 

Szanyi Andrea belgyógyászt kérdeztük a folyadékpótlással kapcsolatos tapasztalatairól, szakorvosi véleményéről:
Sz.A.:
„Nyáron gyakori tünet a folyadékhiány okozta szédülés, fejfájás vagy súlyosabb esetben akár ájulás. Ezeknek a panaszoknak a többsége könnyen megszüntethető azzal, ha a páciens több folyadékot fogyaszt. Ez azzal magyarázható, hogy a testünknek több mint a fele víz, és ha kevés folyadékot fogyasztunk, akkor a szervezet víztartalma csökken és ezzel együtt a működése is zavart szenved.”
 

Gyakran felmerülő kérdés, hogy milyen vizet fogyasszunk?
Sz.A.:
„A legjobb és a legegészségesebb a természetes ivóvíz, aminek az ionösszetétele nagyjából azonos az adott területen fogyasztott normál víz összetételével, de védett, természetes forrásból származik. Sajnos a csapvíz sokhelyütt mesterséges fertőtlenítésre szorul, és az összetételét is mesterségesen szabályozzák. A természetes ivóvíz ugyanakkor nem tévesztendő össze az ásványvízzel, amiben valamelyik összetevő a megszokottnál jóval nagyobb mennyiségben fordul elő. Ezeket a speciális ásványi anyag tartalmú vizeket valamely betegség vagy hiánytünet kezelésére, kúraszerűen ajánlott fogyasztani. Mindennapos használatra a természetes ivóvizeket javaslom.”
Egészségünk megőrzése érdekében naponta legalább 2-3 liter folyadékot kellene elfogyasztanunk. Napi vízszükségletünket úgy számolhatjuk ki legegyszerűbben, hogy testsúlyunkat megszorozzuk hárommal és ezt elosztjuk 100-zal. Például egy 80 kilós embernek legalább 2,4 liter vizet kellene elfogyasztania naponta. A felmérések szerint azonban még a nyári hőségben is kevesebbet fogyasztanak a magyarok az ajánlott mennyiségnél, átlagosan napi 2,3 litert. Sajnos, ez nem csak a felnőttekre igaz, de hazánkban a csecsemők és a gyerekek is kevesebb folyadékot fogyasztanak a javasoltnál.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!