Facebook hozzászólás
509

A MANÓTÓL

Egy karácsonyfadísz meséje – videóval

Egy manóformájú dísz akár az egész karácsony varázslatát elmesélheti. Egy ilyen ünnepi élményen alapul a Talány Akusztik: A Manó című száma, melyhez a Zöld Csaba és Korponay Zsófi színészek által vezetett zenekar ünnepi hangulatú klipet készített a Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola Gyermekkórusával.

A híres manó, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Közösen átélni egy gyermekkel a karácsony varázslatát, ahogy rácsodálkozik a fára, és az azon lévő díszekre. Ezek azok a pillanatok, amelyekre a család még évek múltán is emlékezni fog. Egy ilyen élmény alapján íródott a Talány Akusztik: A Manó című dalának szövege.

Váci Utcai Zenei Ál. gyerekkórusa, Kép: sajtóanyag
A gyerekkórus, Kép: sajtóanyag

− A verset 2013-ban írtam: egy néhány évvel korábbi karácsonyi élményt mesél el, amikor az akkor 2 éves kisfiam valóban úgy csodálkozott rá a manóformájú díszre a karácsonyfán, ahogyan azt a szöveg, és immáron a dal is elmeséli – idézi fel Szabó Zoltán Attila (költői nevén: Schwalm Zoltán), a zenekar szövegírója. A Manó a szerző 2017-ben megjelent Gershwin szerelmei / Szép napot! című kötetében is olvasható.

A különleges hangulatú karácsonyi dal megszületésében fontos szerepe van a zenekar és a gyermekkórus közös munkájának.

− Amikor kiderült, hogy a Váci utcai zenesuli gyerekkórusával dolgozhatunk együtt a Ferenciek tere című dalunk kapcsán, felvetődött bennem az ötlet, hogy miért ne csinálhatnánk egy karácsonyi témájú dalt is a gyerekekkel. Ezt az ötletet megosztottam szerzőtársammal, Szabó Zoltán Attilával, akinek volt is egy ilyen témájú verse a tarsolyban.

Korponay Zsófia, Zöld Csaba, Kép: sajtóanyag
Korponay Zsófia, Zöld Csaba, Kép: sajtóanyag
Azonnal beleszerettem ebbe a nagyszerű versbe. Elolvasva, el is kezdett mocorogni bennem a dallam, szinte sorról sorra tudtam már az elején, hogy mi lesz a végeredmény – meséli Zöld Csaba. A gyerekkórus a számukra írt három szólamot Korponay Zsófi vezetésével tanulta be. A forgatáson az egész csapat pillanatok alatt ünnepi hangulatba került, így a zenekar abban bízik, hogy a Bánk Attila rendezte klipet megnézve mindenkire átragad a karácsonyvárás érzése.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!