Facebook hozzászólás
581

Egy kütyü váltja le a pincéreket?

Forradalmasíthatja a vendéglátást az iMenu alkalmazás. A tabletes menü segít informálódni, bort ajánl az ételhez, és akár a fizetésben is segít.

Az ízekért még nem felel, de a rendelésben már segít a tablet – Kép: Flickr

A digitális menük és a mobil pincérterminál előnyeit integrálja  az iMenu, amely egy iPad alapú éttermi keretrendszer – nyilatkozta a fejlesztést végző AvantApps Kft. ügyvezetője. Szappanos Gergő elmondta, a vendégek már eleve tableten kapják meg a kínálatot. Az eszköz részletesebben mutatja be a választékot, és kiegészítő információkat ad: például bort ajánl az étel mellé, vagy akár a speciális étkezési igényeknek megfelelő ételeket válogatja össze.

A tabletes étlap együttműködik a pincéreknél levő rendszerrel. Ha a vendégek választottak, vagy tájékozódni szeretnének, a pincérnél lévő készülék jelzi, hogy melyik asztalnál várják. Így gyorsan érkezik a felszolgáló, és sor kerülhet a rendelés személyes jóváhagyására. Ezt követően a rendszer elküldi a rendelést a konyhai nyomtatónak, tehát azonnal elkezdhető az ételkészítés folyamata is. A rendszer nem váltja ki a pincérek munkáját, de a vezetőknek segít az erőforrások jobb kihasználásában.

Fantasztikus ötletek
Két fiatal, két sikeres pályázat. Az egyik használt PET palackokból készítene saját igényeinkre szabott ruhadarabokat egy újrahasznosító háztartási gép: a felhasználó kiválaszthatná, hogy milyen fazonú, színű és méretű ruhát szeretne, az eszköz pedig megadná, hogy hány darab üres palackra van szüksége a nyomtatáshoz. A másik egy intelligens, de természetes bioszféra, amelynek működését a háztartási hulladék körforgása oldja meg, és a testünk igényeiről nyert információk alapján termeszt külön a mi számunkra szükséges gyógynövényeket.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!