Facebook hozzászólás

Egy százéves lett Magyaroszág kedvence

Egy csavarodott törzsű, öreg mandulafát választottak az év fájának idehaza. A magányos példány a pécsi Havihegyen áll a Havas Boldogasszony-templomnál. A mandulafa jövőre az európai versenyen is indul.

Németországban 1989 óta minden évben megválasztják az év fáját. A mozgalomhoz később Magyarország is csatlakozott. 2010 óta az Ökotárs Alapítvány honlapján lehet szavazni.

Ez az Év Madara 2018-ban
Több évtizednyi szünet után 1997-ben költött újra Magyarországon a vándorsólyom. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a 20 éves évfordulóra emlékezve szenteli 2018-at a világ leggyorsabb madarának. A HÍR TV-nek egy szakértő elmondta, hogy e szárnyas képes akár egy túzokot is elejteni.
Az Év Fája 2018, Kép: MTI/Sóki Tamás
Az Év Fája 2018, Kép: MTI/Sóki Tamás

Idén ez a csavarodott törzsű százéves fa nyerte el az internetes szavazók kegyeit. A pécsi mandula a 2019 elején induló európai versenyben is indul, amelynek győztese az Európai Év Fája címet nyeri el. A nemzetközi versenyen eddig háromszor végzett elsőként magyar fa. Tavaly Zengővárkony szelídgesztenyéje negyedik lett.

Ez az Év Hala 2018-ban
Balin lett a befutó, avagy a beúszó! A Magyar Haltani Társaság honlapján rendezett közönségszavazás eredményeként 2018-ban ez az uszonyos viselheti az Év Hala címet. A három jelöltre összesen ötezer-hétszázhetvenegy szavazat érkezett, ennek 38 százalékát kapta a verseny győztese, jelentősen megelőzve a második helyezett domolykót (33%) és a harmadik helyezett kövicsíkot (29%).
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!