Facebook hozzászólás
1 192

WWF, FÖLD ÓRÁJA, 2019

Együtt kapcsolunk!

Egyre többen csatlakoznak a WWF Magyarország által indított Föld Órája mozgalomhoz. Bolygónk megóvása és a fenntarthatóság követendő példa lett, mindenki a maga módján tesz környezetéért, és ezt büszkén mutatja meg a közösségi médiában. Idén Budapest fényeinek lekapcsolását élőben megtekintheti bárki a Facebookon keresztül.

A WWF Föld Órája idén március 30-án 20:30 és 21:30 között lesz – az emberek jelentős részének azonban már nemcsak ez az egy óra számít. Hiszen tudjuk, hogy a 60 perc sötétség szimbolikus: felhívja a figyelmet arra, hogy itt az ideje mindenkinek környezettudatos döntéseket hoznia életében.

− A WWF Magyarország egy négyhetes akciót indított, mely során bárki számára kivitelezhető fenntarthatósági tippeket ad a táplálkozás, a hulladékcsökkentés, a háztartás és az energiatakarékosság terén. Így mindenki kiválaszthatja azt, amit a saját életébe be tud illeszteni. A kihívás már negyedik hete terjed a közösségi média felületein #földórája2019 hashtaggel, és a posztok egyértelművé tették: a fenntartható életmód hazánkban is egyre menőbb – mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

A Föld az űrből, Kép: publicdomainpictures
A Föld az űrből, Kép: publicdomainpictures

Sokan húsmentes ételek fotóit osztják meg a hashtaggel – hiszen a hús ipari előállítása több szempontból is rendkívül környezetterhelő –, de több poszt született arról is, ahogy nejlonzacskó helyett vászonszatyrot, fonott kosarat vagy többször használatos zöldség- és gyümölcstartó zsákot használnak a magyarok. Mások megmutatták, hogy a műanyag fogkefét bambuszra cserélték, de olyan is akadt, aki még a hidegben is bringára pattant autózás helyett, továbbá van, aki kissé formátlan, ám kifogástalan minőségű gyümölccsel üzeni: ha nemcsak a tökéletes, szimmetrikus darabokat választjuk, azzal csökkenthetjük az élelmiszerpazarlást. De a környezetbarát tisztítószerek, eldobható műanyagpalack helyett a csapvízzel töltött kulacs, a mosható pelenka, a pálmaolajmentes termékek és a szelektív hulladékgyűjtés is előtérbe került – ezek a lépések nemcsak környezettudatosak, hanem menők is.

Levegőt kapott egy erdő: pert nyert a WWF





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!