Facebook hozzászólás
1 305

ÉLŐSKÖDŐK

Éjsötét vígjáték

Az Élősködőket is beválasztották a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos programjába. A világon az egyik legnagyobb presztízsű filmes mustra idén májusban is rendkívül izgalmas programmal jelentkezik, de ebből a mezőnyből kiemelkedik a két évvel ezelőtti munkája után ismét versenyző Bong Joon-ho legújabb alkotása, az Élősködők (Parasite).

A dél-korai rendezőfenomén (A gazdatest, Snowpiercer – Túlélők viadala, Okja) tízévnyi nemzetközi kitérő után tért vissza hazájába, hogy ismét kompromisszummentesen dolgozhasson. Ennek eredménye ez a tőle megszokott hangvételű, semmihez sem hasonlítható éjsötét vígjáték, az Élősködők.

Élősködők, plakát, Kép: sajtóanyag
Élősködők, plakát, Kép: sajtóanyag

A film antihőse Ki-taek, akinek családja igazi semmirekellőkből áll. Ők mindig a könnyebbik utat választják – bármit megtesznek, csak dolgozni ne kelljen. Irigykedve nézik a Park család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek. Azonban természetesen semmi sem a családfő tervei szerint alakul.

Forog a feleségem története

Enyedi ildikó, Kép: Csata Hanna
Enyedi ildikó, Kép: Csata Hanna

Megkezdődött Enyedi Ildikó új filmjének forgatása. A Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett A feleségem története című regénye alapján készülő alkotás női főszereplője a világhírű Léa Seydoux francia színésznő, férfi főszereplője pedig Gijs Naber holland színész. A holland hajóskapitány féltékenységi drámája a bájos és frivol francia nővel egy gyönyörű és gyötrelmes kapcsolat magasságait és mélységeit mutatja be. A három országban forgó, nemzetközi színészgárdát felvonultató romantikus film a tervek szerint 2020 őszén kerül a mozikba.

A 9. Mozinet Filmnapokat idén 2019. október 17-20-ig rendezik Budapesten, és számos vidéki városban, ahol ezt a filmet is vetítik.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!