Facebook hozzászólás
340

SZERELMES LEVELEK KALAPÁCS ALATT

Elárverezték Katharine Hepburn eljegyzési gyűrűjét

A Los Angelesben július 23-án megrendezett árverésen olyan szerelmes levelek kerültek kalapács alá, melyek többsége először fordult meg aukción.

A színésznő által írott levelek mellett arra a gyémánt eljegyzési gyűrűre is lehetett licitálni, amit a legendás rendező, Howard Hughes adott a filmsztárnak 1938-ban.

Hepburn eljegyzési gyűrűje Kép: ProfilesInHistory

A gyűrű értékét 20-30 ezer dollárra becsülte a Profiles in History aukciósház, végül a becsült érték majdnem háromszorosáért, 108 ezer dollárért kelt el. Az árverésen egyebek mellett Hepburn több, mint 50 kézzel írott levele és más írásos feljegyzései szerepeltek a tételek között. A Hughesnak írott levelek 44.800 dolláros áron találtak gazdára, bár értéküket előzetesen 15 ezer dollárra becsülte az aukciós ház.

Hepburn és Hughes Kép: wionews.com

 

Hepburn nem a saját nevét írta a levelei alá, hanem olyan álneveket vagy játékos állatneveket használt, mint a „Country Mouse” vagy „Mrs. H. R. Country”. A levelekben Hughest „a legkiválóbb főnökömnek” nevezi, de egy alkalommal azt is írta róla, hogy olyan „ragyogó elme, mint Einstein” és olyan „elegáns, mint egy gazella”.

Hughes és Hepburn romantikus kapcsolata másfél évig tartott. Bár nem házasodtak össze, szerelmi történetük nagy port kavart annak idején Hollywoodban. A románcot a 2004-ben bemutatott Aviátor című filmben is megörökítették.

A levelek és az eljegyzési gyűrű a Hughes-gyűjteményből származik, amely a rendező könyvelője, Vernon C. Olson hagyatékában maradt fenn.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!