>
Facebook hozzászólás

Életre kel a Diótörő, és igyunk rá egy Rubik-kockát

Idén advent idején járjuk be friss szemmel az ünnepi hangulatba öltözött, kivilágított Belvárost! Az egyik meghitt helyszín a Corso téli terasz lehet: a főváros világörökségi részén, Budapest legszebb panorámáját csodálva különleges téli italokat és menüt kóstolhatunk. Advent vasárnapjain pedig a Corso Étterem pezsgős brunch-alkalmain elevenedik meg a Diótörő meséje balett-táncosokkal, gyerekeknek szóló programmal és tematikus dekorációval.

 

Ha szeretnénk kiszakadni az ünnepi forgatagból, és minőségi belvárosi helyszíneket fedeznénk fel, a fűtött Corso terasz és a beltéri Corso Lounge a teljes adventi időszakban klasszikus ünnepi hangulatot öltve fogadja a vendégeket. Az ikonikus InterContinental szállodához tartozó helyszínen kivilágított bukszusok, illatos fenyők veszik körbe a melegített, panorámás teraszt, ahol finom fogások és puha téli kiegészítők társaságában szippanthatják magukba az ünnepi hangulatot a vendégek.

Csip-csip csóka…
Szerencsére egyre több olyan jó kis étterem nyílik Budapesten, a XX. kerületben, amelyik végre a mi lakásunktól sincs messze. Szájhagyomány útján jutott el hozzánk a hír, hogy nyílt egy étterem, amelyik egy világtalan fekete vagy dolmányos vagy vetési tipusú énekesmadár nevét viseli, és érdemes kipróbálni. Felkerekedtünk a barátainkkal négyesben ünnepelni a Duna-parta, és nem bántuk meg!
Diótörő, Kép: intercontinental
Kép: intercontinental

Decembertől vasárnaponként különleges adventi brunchokkal készülnek a szervezők. A programra érkező vendégek a szálloda lobbyjában megcsodálhatják a különleges karácsonyi dekorációt, a Diótörő meséjéből „életre keltett” figurákat, majd táncművészek egy részletet is bemutatnak a darabból. Amíg a felnőttek választanak fogukra valót, a kicsik a gyereksarokban élvezhetik az animátorok vezetésével bemutatott Diótörő varázsvilágot.

Balett-táncosok a Corsoban, Kép: intercontinental
Kép: intercontinental

– A szálloda élő történelem a Duna-parton, ahogy a Diótörő is egy örök érvényű karácsonyi mese, amit a kicsiktől a nagyokig mindenki ismer, ezért döntöttünk a klasszikus ünnepi tematika mellett. Szeretnénk, ha ebben az időszakban a budapestiek is friss szemmel fedeznék fel a várost, és térnének be feltöltődni ünnepi világunkba – emeli ki Claus Geisselmann, a szálloda igazgatója.

Rubik-kocka koktél, Kép: intercontinental
Kép: intercontinental

Hétköznapokon a teraszon a bár egyedi kínálatából választhatunk: olyan, magyar találmányok inspirálta koktélokat kóstolhatunk meg, mint a Rubik-kocka vagy az újonnan megálmodott Hologram koktél. Ezek az italkülönlegességek nem csupán ízben okoznak igazi meglepetést, hanem megjelenésükben is formabontóan egyediek – csakúgy, mint azok a vívmányok, amelyekről a nevüket kapták.

Magas osztrák férfi felemás cipőben
Gombóc Artúr biztosra venné, hogy megérkezett a paradicsomba, ha betoppanna a stájer Riegensburg csokimanufaktúrájába. Több száz féle csokit lehet megkóstolni a Zotter családnál, és közben megismerhetjük az édesség elkészítését a kakaóbabtól egészen a csomagolásig. Valójában olyan, mintha épült volna egy szuper csokiüzem, de úgy, hogy az egészet egy édes show vesz körül. Az építészettől a csokipapírig egy stílusú megjelenés, grafika, egyszerűen egy édes kavalkád a natúr csokitól a havasi gyopároson át a szusis vagy baconösig. És ha nem találsz megfelelőt, csak mondd el a kívánságod, és 35 perc alatt kész!

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk…

Nem egy tipikus decemberi hétvége lesz a mostani!

Változékony az idő, esik az eső, néhol szállingózik a hó. A lehűlés megérkezett, de nem lesz tartós: a hétvégére…
1 / 1 509

Receptek

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!