Facebook hozzászólás
649

Amikor vége az utolsó dalnak is...

Elhunyt Balázs Fecó

Újabb vesztesége a művészvilágnak, a zenésztársadalomnak, de főleg a rajongóknak és természetesen családjának: Balázs Fecó meghalt.

Egy héttel ezelőtt arra kért mindenkit a családja, hogy imádkozzanak Fecóért, de sajnos már az ima se segíthetett rajta. A zenész maga ment kórházba, miután kiderült pozitív lett a tesztje és erős tüneteket produkált. Azóta altatásban volt és lélegeztetőgépen, szervezete pedig mára feladta a harcot a vírussal.

Balázs Fecó Fotó: Facebook
Balázs Fecó Fotó: Facebook

Dj. Dominique, a család barátja  közölte a hírt:

Elment egy legenda, meghalt Balázs Fecó.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, szerető édesapa, férj és kolléga tegnap este távozott.
A rengeteg ima és orvosai minden igyekezete ellenére 13 nap küzdelem után feladta a harcot.
A zenész hozzátartozói kérik, fájdalmukat és gyászukat tartsuk tiszteletben.
Nyugodj békében, örökké Velünk maradsz! 😢🖤

Kevesen tudják, hogy a Neoton együttesben kezdett, ő énekelte a Kell, hogy várj című slágerüket. Amikor kivált a zenekarból, külföldön vendéglátózott, majd 1978-ban megalapította a Korált. Az áttörést az 1981-es Táncdalfesztivál hozta: Homok a szélben című daluk óriási siker lett, de ’86-bn feloszlottak és ezután Fecó szólókarrierjét építette, Kőfalak leomlanak címmel egy oratóriumot is írt.

1998-ban megkapta a Liszt Ferenc-díjat, 2016-ban pedig Kossuth-díjat is.

Utolsó fellépése a Sztárban sztár műsorában volt, még a hónap elején, ahol együtt énekelte az Évszakok című dalát Berkes Olivérrel.

Balázs Fecó csodálatos életművet hagyott maga után, olyan dalokkal, mint a Maradj velem, az Amit nem mondhattam el, az Évszakok, a Kergesd el a felhőt, a Kölykök a hátsó udvarból, a Kevés voltam neked, a Hazafelé vagy A csönd éve volt. 


Nem maradhatott tovább velünk…

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

KUL-TOUR

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!