Facebook hozzászólás
198

Elindultunk az Adriára. Találd ki, hol lukadtunk ki?

„…És akkor leghátul a kisagyam legeldugottabb szegletében elkezdett derengeni, hogy elfelejtettem utánanézni annak, hogy Bence hogyan hagyhatja el az országot?

Letenyei határátkelő, Kép: rendőrség

„…És akkor leghátul a kisagyam legeldugottabb szegletében elkezdett derengeni, hogy elfelejtettem utánanézni annak, hogy Bence hogyan hagyhatja el az országot? Majdnem biztos voltam benne, hogy alaptalan az az iciri-piciri nyugtalanság amely rávesz, hogy a mobillal csatlakozzam a világhálóhoz, és rákeressek a világhálóra (gyerekkel, Horvátországba, utazás), hiszen Horvátország EU-tagállam, ahová szabadon mehetünk, és biztos mondta volna valaki, hogy kellenek papírok, ha tényleg kellenének. Szépen, lassan esett le… Horvátország nem tartozik a schengeni övezethez, tehát az EU-tagság miatt csak a vámellenőrzés szűnt meg, de útlevélellenőrzés továbbra is van a határon! … Az már csak hab a tortán, hogy apukájától sem volt birtokomban nyilatkozat, amelyben beleegyezik, hogy elhagyhatja az országot…”

Ez egy részlet a depianyu.cafeblog írásából. A folytatás világos: Bence és anyukája otthon ül Debrecenben. Sajnos idén sem ez az első eset! Bár a zalai rendőrök külön sajtótájékoztatón hívták fel a nyaralók figyelmét, hogy a kis és nagy utazóknak egyaránt személyazonosításra alkalmas papírokkal kell rendelkezniük! Ha például „kölcsöngyereket” is visztek magatokkal, vagy a nagyik viszik az unokákat, legyen legalább egy magyar-angol meghatalmazásuk arról, hogy Ti vagytok a szülők teljes jogú képviselői!

Egy ilyen aprónak tűnő dolog miatt az egész család nyaralása tönkre mehet! Igen drága a sürgősséggel megkért utazási okmány! Újabb szálláshelyet foglalni most már szinte lehetetlen, repülőjegyet átbukkoltatni, megint nem olcsó mulatság – már ha egyáltalán lehet.Ne kockáztass!

Utazás előtt feltétlenül olvassátok el újra a zalai rendőrség közleményét, amiben minden egyes, az utazáshoz szükség információ megtalálható!!!!!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!