>
Facebook hozzászólás

Elképesztő kulturális bulik a sógoréknál

Európa leghíresebb fotófesztiválja, kiállításban kifejezett időutazás, interaktív tárlat az élelmiszer-termelésről, lenyűgöző piramisok – csak néhány abból a gazdag program-kínálatból, amellyel a tartomány várja a látogatókat. Érdemes a hosszabb-rövidebb kirándulásba egy kulturális kikapcsolódást is beiktatni, mindenki talál a saját érdeklődési körének megfelelő lehetőséget.

Ausztria, LaGacilly virágokkal, Kép: sajtóanyag
Ausztria, La Gacilly Kép: sajtóanyag

Badeni premier: La Gacilly Photo Festival

Szó szerint színpaddá alakul Baden 2018. június 8. és szeptember 30. között – köszönhetően annak a nagyszabású fotókiállításnak, amelyik első alkalommal állomásozik a városban. Ez Európa legszebb szabadtéri fotógalériája „Az ember és környezete“ témakört összesen 35 hatalmas méretű fotón dolgozza fel, mindegyik alkotást egy-egy világhírű fotós jegyzi. A kiállítás 2004-ben, Jaques Rocher francia fényképész kezdeményezésére indult világhódító útjára a fotós szülőfalujából, La Gacilly-ből, és évről-évre százezreket nyűgöz le a tematikus tárlat. Idén elsősorban afrikai portréstúdiókban készült képek mesélnek a Szaharától délre élő emberek álmairól, de izgalmas fotóriportok mutatják be ember és állat megható, illetve meglepő kapcsolatát. Az ingyenes fesztivál igazi világszenzáció, összességében az embernek a békére és a sikeres életre irányuló vágyát jeleníti meg!

Ausztria, LaGacilly-kiállítás, Kép:-sajtóanyag
Ausztria, La Gacilly-kiállítás, Kép:sajtóanyag

Bizánc és Nyugat – kiállításban kifejezett időutazás

Zarándokok, ereklyekereskedők, keresztes háborús katonák, tudósok, lovagok és hercegnők – mindannyian részesei annak az egyedi, izgalmas időutazásra hívogató kiállításnak, amely Schallaburg várában tekinthető meg 2018. március 17 és november 11 között.

Ausztria, Bizánc kiállítás, Kép: sajtóanyag
Ausztria, Bizánci kiállítás, Kép: sajtóanyag

A tárlat különlegessége, hogy a világ minden tájáról – többek között a párizsi Louvre-ból, a velencei Szent Márk székesegyház kincstárából, a jeruzsálemi Izrael Múzeum és az athéni Keresztény és Bizánci Művészet Múzeuma gyűjteményéből származnak a kiállított tárgyak. Nemcsak a felnőtteknek, hanem a kicsiknek is izgalmas kaland lesz felfedezni a középkort, átélni olyan eseményeket, amelyek meghatározták a világ történelmét. A kiállítás mediaguide segítségével német, angol, cseh, szlovák és magyar nyelven is követhető!

Tavaszi zsongás Alsó-Ausztriában
Beköszöntött a tavasz, a napsütéstől feléled a természet, egyre több időt tölthetünk a szabadban, a madarak vidám csicsergése mellett. Alsó-Ausztriában a tavasz a megújulás évszaka – gyalogos és biciklitúrák, izgalmas kulináris kalandok várják a turistákat. Az utolsó síelési napokat is érdemes kihasználni – bármilyen kikapcsolódási lehetőséget is választunk, a tartományban felejthetetlen élményben lesz részünk. Ízelítőnek összegyűjtöttünk néhány kihagyhatatlan tippet, javaslatot, amit már most érdemes feljegyezni a naptárakba. Hagyjuk magunk mögött a telet, fedezzük fel együtt a tavaszt!

Miért éppen azt eszi a világ, amit?

Erre a kérdésre keresi a választ az időszakos interaktív kiállítás első fejezete, amelyik a gyönyörű Schloss Hof kastélyban tekinthető meg 2018.március 15-től november 18-ig. Többek közt megtudhatjuk, hogy a termőföld milyen nagy érték és milyen mértékben befolyásolja a klímaváltozás, hogy az élelmiszereknek csak nagyon kis hányada kerül a termőföldről az asztalra. Ma már ugyanis mindent feldolgozunk, ízesítünk. Elfelejtjük, hogy az étkezésünk tükrözi kultúránkat, hagyományainkat, értékrendünket, életstílusunkat – éppen ezért nem mindegy, hogy mit, mennyit, mikor és hol eszünk. A tárlat a táplálkozásnak ezt az összetett világát mutatja be, ugyanakkor elgondolkodtat jövőnkön.

Alsó-ausztriai Kertek Nyara – immár 8. alkalommal

A Duna-parti kisvárosban, Tullnban idén is megrendezik a nagy sikerű kertek ünnepét, amikor kertészeti vállalkozások mutatkoznak be, az érdeklődők megcsodálhatják a Nemzetközi Kertépítő Szakvásár újdonságait, illetve Európa első ökológiai kertkiállítását. 2018. május 5. és szeptember 30. között a „Green Art” jegyében szebbnél-szebb kerti műalkotásokkal lehet majd találkozni városszerte. Számtalan kísérőprogram is lesz – a várost be lehet járni gyalog, bringával – ki ahogy szeretné.

Mamuz: lenyűgöző piramisok

A több mint 4000 éves gízai piramisokat már az ókori görögök is a világ hét csodája közt tartották számon – évente több ezer turista úti célja Egyiptom, hogy megnézzék ezeket a lenyűgöző építményeket.

Ausztria, Piramis Kiállítás, Kép: sajtóanyag
Ausztria, Piramis Kiállítás, Kép: sajtóanyag

A mistelbachi MAMUZ ős- és ókortörténeti múzeum legújabb, 2018. március 3. és november 25. között látogatható izgalmas kiállítása éppen ebbe az ókori egyiptomi kultúrába nyújt betekintést. A „Lenyűgöző piramisok” elnevezésű tárlat szervezői a kicsikre is gondoltak – ők különböző tematikus foglalkozásokon is részt vehetnek. Nem kell tehát a messzi Egyiptomba utazni: a piramisok eljöttek Alsó-Ausztriába!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

OTTHON

Hűtött kedélyek az ingatlanpiacon

Csökkenő kereslet és csökkenő tranzakciószámok hűtötték a kedélyeket a novemberi lakóingatlanpiacon. A két erősebb…

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…
1 / 351

HÍREK

1 / 1 163

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!