Facebook hozzászólás
320

Európa az én bélyegem

Kulturális Örökség Európai Éve elnevezésű, szelvényes promóciós forgalmi bélyeget bocsátott ki a tematikus év logóváltozataival a Magyar Posta. A tematikus év logóváltozatai a Belföld feliratú, értékjelzés nélküli Saját bélyegem személyes bélyegív szelvényrészein jelennek meg. Az újdonság a Pénzjegynyomdában készült. 

2018 a Kulturális Örökség Európai Éve, amit hivatalosan az Európai Kulturális Fórum indított útjára 2017. december 7-én Milánóban. Az Európai Unió 1983-ban vezette be a tematikus éveket azzal a céllal, hogy mindennapi életünk egy-egy adott területére felhívja a figyelmet, párbeszédet ösztönözzön, és lehetőséget adjon a vonatkozó értékek jobb megismerésére.

Kulturális örökség európai éve bélyeg, Kép Magyar Posta
Kulturális örökség európai éve bélyeg, Kép Magyar Posta

A Kulturális Örökség Európai Évének célja, hogy minél több embert ösztönözzön az egyetemes európai kultúra felfedezésére, felkutatására, és megerősítse polgáraiban az európai azonosságtudatot, az európai családhoz való tartozás érzését. Európai kulturális örökségünk közé tartoznak épületek, városképek, emlékművek, könyvek, régészeti leletek ugyanúgy, mint a tájak, állat- és növényvilág, a hagyományok, nyelvek, szakmák, hagyományos tudás és készségek, és már a digitális tartalmak is.

Kulturális örökség európai éve díszboríték, Kép, Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

Számos, uniós szintű ünnepségen, több ezer tagállami, regionális és helyi rendezvényen vehetünk részt, melyek célja, hogy a megfelelő oktatással kiegészítve azokra a gyerekekre és fiatalokra koncentráljanak, akik megőrzik majd ezt a kulturális örökséget a következő nemzedékek számára. Nemzeti és regionális szinteken az uniós tagállamok által kijelölt nemzeti koordinátorok döntenek a nemzeti eseménynaptárba bekerülő programokról. Az elfogadott események szabadon használhatják a tematikus év hivatalos logóját, szlogenjét és szóróanyagait.

(Források: www.europarl.europa.eu; www.europapont.blog.hu; www.koee2018.kormany.hu)

Hátborzongató! Négy boldog állatcsalád, és pont tőlünk kell félniük…
Alkalmi bélyegsorozat kiadásával hívja fel a figyelmet a veszélyeztetett és védett állatok helyzetére és védelmük fontosságára Magyar Posta a WWF Magyarország Alapítvánnyal együttműködve. A WWF logóját is megjelenítő bélyegek Benedek Imre grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készültek.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!