Facebook hozzászólás
865

ÚJABB MAGYAR FILMES SIKER

Európa legjobbjai között a Szőke

Szőke Abigél, az Akik maradtak főszereplője is felkerült a Variety magazin tíz, figyelemre méltó tehetséges európai filmest bemutató idei listájára. A művészek tiszteletére a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon fogadást rendeznek. A magyar alkotást a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített listájába válogatták. A mozit eddig több mint 30 000-en látták a hazai filmszínházakban.

Szőke Abigél, Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjében nyújtott alakításával vívta ki a tekintélyes amerikai magazin figyelmét. A lélekemelő film a II. Világháború utáni Budapesten játszódik, könnyedséggel és melegséggel beszél a szeretet gyógyító erejéről.

Szőke Abigél, Kép: Emmer László
Szőke Abigél, Kép: Emmer László

Szőke Abigél idén ünnepli 22. születésnapját, a forgatáson 19 éves volt még. Színésznőnek készül, jelenleg a Pesti Magyar Színiakadémia másodéves tanulója. 2017-ben ő alakította a Pálfi György rendezte Engedj be! című vámpíros színdarab főszerepét, de kisebb szerepekben láthattuk már Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve és Sopsits Árpád a Martfűi rém című filmjében. Utóbbi érdekessége, hogy abban ő alakítja Hajduk Károly egyik áldozatát.

A Variety hatodik alkalommal adta ki tízes listáját, amellyel a kontinens tehetséges filmeseire kívánja felhívni a figyelmet. Szőke Abigél mellett Samuel Adewunmi amerikai színész, Fodhla Cronin O’Reilly ír producer, Nora Fingscheidt német forgatókönyvíró-rendezőnő, Leonie Krippendorff német rendező, Visar Morina koszovói rendező, Sudabeh Mortezai osztrák rendezőnő, a brit Rapman (Andrew Onwubolu), Carlo Sironi olasz rendező és Tanel Toom észt rendező szerepel a felsorolásban. A művészek tiszteletére februárban a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon fogadást rendeznek – adta hírül a Variety –, ahol a tehetséges fiatalok külföldi szakemberek előtt lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

Tudj meg többet a filmről!

Szőke Abigél és Hajduk Károly, Kép: werkfotó
Szőke Abigél és Hajduk Károly, Kép: werkfotó

Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjének világpremierjét ezekben a napokban tartják a legendás Telluride Filmfesztiválon. Oda a magyar filmek közül legutóbb a Saul fia jutott el. A sokak által az Oscar előszobájaként számon tartott fesztivál olyan filmek indulását alapozta meg, mint a Kék bársony, a Gettó milliomos, a Király beszéde, az Ida, a Roma vagy a Mások élete.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!