Facebook hozzászólás

Ezt a kefét nem eszed meg!

Nem árt kicsit kiszellőztetni a fejünket a két hosszú ünnep között! Ha tehetitek, sétáljatok egyet az erdőben, vagy ha fáztok, válasszatok egy másik remek helyet. Ajánlom például a PTE Botanikus Kertjét, ahol ezekben a napokban is páratlan ritkaságokban gyönyörködhettek! A kefevirág például épp most virágzik! Tényleg olyan, mint egy üvegmosó!

Sárga virágú Senna artemisoides, Kép: PTE
Senna artemisoides, Kép: PTE

A kaktuszházban virágzik a pattogatottkukorica-cserje és egy kefevirág, mi több számos pozsgás illata tölti be a házat.

Piros kefevirág, azaz Callistemon, Kép: PTE
Callistemon, Kép: PTE

Nyílik több orchidea és bromélia illetve rengeteg érdekes mediterrán és trópusi növény. Terem a törpebanán, a papaja és majd 12-féle citrus. Az üvegházakban látható mintegy 3000-féle növény mellett a park egész nap látogatható. Itt a pálmaház előtti Cameliák közül nyílik egy rózsaszín virágú, de érdemes az egész parkot bebarangolni, mert mindenhol rejt érdekességeket.

Tudtad?
A kefevirágok Ausztráliában őshonosak, rendszerint a nyirkos élőhelyeket részesítik előnyben. Többnyire cserjék, de néhány kisebb termetű, legfeljebb 10 m magas fa is van köztük, mint például a Callistemon salignus és a Callistemon viminalis. (Forrás: Wikipédia)
A park kezdetben a jezsuita Pius gimnázium kertje volt. Botanikus kertté való fejlesztése 1952-ben kezdődött el az akkori Pedagógiai Főiskola Biológia Tanszékének megalapítását követően.
Szakmailag jelenleg a TTK Növényrendszertani és Geobotanikai Tanszékhez, gazdaságilag pedig a Gazdasági Főigazgatósághoz tartozik.
A területet 1989-ben nyilvánították megyei természetvédelmi területté. További részleteket itt tudhatsz meg! 
A PTE Botanikus Kert üvegházai a két ünnep között 28-30-áig 10-14 óráig látogathatók.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Viszket a tenyerem!

Még az Európai Parlament összes mozsdóját is felszerelték a helyes kézmosást bemutató tájékoztatóval évekkel…

Ez nem lehet válóok

Mielőtt külön szobába költöznénk párunkkal a hangos horkolás miatt, érdemes utána járnunk, hogyan kezelhető a…
1 / 1 500

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!