Facebook hozzászólás

Ezt a kefét nem kell enni!

Ismét gyöngörű tavaszi hétvégénk lesz, itt az idő egy kis kikpcsolódsára, kirándulásra, szerelmes andalgásra. Nem is találhatnál jobb helyet, mint a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjét. Az üvegházakban trópusi különlegességek, a parkban pompás cserjék borultak virágba.     

Citrus, Kép: PTE
Citrus, Kép: PTE

A PTE Botanikus Kertjében sok különleges növény virágzik a napokban. Aki ellátogat az üvegházakhoz, többféle ausztrál kefevirágot, pattogatott kukorica-cserjét, citrus-féléket, orchideákat, kaktuszokat és még sokféle csodálatosan virágzó mediterrán és trópusi növényt láthat.

Senna artemisoides, Kép: PTE
Senna artemisoides, Kép: PTE

A parkban pedig nyílnak a kiültetett kamélia-cserjék, mely kuriózum, hogy a szabadban telel nálunk át, ezen kívül egyre több különleges évelő, cserje és fa bontogatja szirmait.

Laeliocattleya Chan Hsiu Jewel "San Mei", Kép: PTE
Laeliocattleya Chan Hsiu Jewel “San Mei”, Kép: PTE

Az ünnepek kivételével a park munkanapokon és szombaton sötétedésig várja az érdeklődőket. Az üvegházak hétfőtől csütörtökig 6.30-15 óráig, pénteken 13 óráig látogatható. Előzetes egyeztetés alapján ettől eltérő időpontban is tudnak látogatókat fogadni.

Camellia japonica "Mrs. Charles Cobb", Kép: PTE
Camellia japonica “Mrs. Charles Cobb”, Kép: PTE

(Cím: Pécs, Ifjúság útja 6. A kertről további információkat itt kaphatsz: botanikuskert.pte.hu)

Mezei virákarnevál Angliában
Nemcsak a Sárga tengeralattjáró vár Liverpoolban, a Lenon Reptéren. Bármerre is indulsz, mindenütt sárga nárciszmező fogad! És egyáltalán nemcsak a kicsi angol kertekben tündököl. Az erdőszélen, az autópálya mellett vadon pompáznak, amerre a szem ellát! csodálatos!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Bacilusűző vitaminok az ősz patikájából

Iskola- és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel,…

Nagyon jó a “vénasszonyok nyara”, de…

Front egészen a jövő hét elejéig nem érkezik, tovább folytatódik tehát a vénasszonyok nyara. Reggelente többfelé…
1 / 1 500

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!