Facebook hozzászólás
239

Ezt a kefét nem kell enni!

Ismét gyöngörű tavaszi hétvégénk lesz, itt az idő egy kis kikpcsolódsára, kirándulásra, szerelmes andalgásra. Nem is találhatnál jobb helyet, mint a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjét. Az üvegházakban trópusi különlegességek, a parkban pompás cserjék borultak virágba.     

Citrus, Kép: PTE
Citrus, Kép: PTE

A PTE Botanikus Kertjében sok különleges növény virágzik a napokban. Aki ellátogat az üvegházakhoz, többféle ausztrál kefevirágot, pattogatott kukorica-cserjét, citrus-féléket, orchideákat, kaktuszokat és még sokféle csodálatosan virágzó mediterrán és trópusi növényt láthat.

Senna artemisoides, Kép: PTE
Senna artemisoides, Kép: PTE

A parkban pedig nyílnak a kiültetett kamélia-cserjék, mely kuriózum, hogy a szabadban telel nálunk át, ezen kívül egyre több különleges évelő, cserje és fa bontogatja szirmait.

Laeliocattleya Chan Hsiu Jewel "San Mei", Kép: PTE
Laeliocattleya Chan Hsiu Jewel „San Mei”, Kép: PTE

Az ünnepek kivételével a park munkanapokon és szombaton sötétedésig várja az érdeklődőket. Az üvegházak hétfőtől csütörtökig 6.30-15 óráig, pénteken 13 óráig látogatható. Előzetes egyeztetés alapján ettől eltérő időpontban is tudnak látogatókat fogadni.

Camellia japonica "Mrs. Charles Cobb", Kép: PTE
Camellia japonica „Mrs. Charles Cobb”, Kép: PTE

(Cím: Pécs, Ifjúság útja 6. A kertről további információkat itt kaphatsz: botanikuskert.pte.hu)

Mezei virákarnevál Angliában
Nemcsak a Sárga tengeralattjáró vár Liverpoolban, a Lenon Reptéren. Bármerre is indulsz, mindenütt sárga nárciszmező fogad! És egyáltalán nemcsak a kicsi angol kertekben tündököl. Az erdőszélen, az autópálya mellett vadon pompáznak, amerre a szem ellát! csodálatos!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!