Facebook hozzászólás
1 078

PLAKÁTAUKCIÓ

Falra fel!

A múlt század magyar grafikusművészetét reprezentáló, több mint 200 tételből álló aukciót rendeznek zenei, filmes, reklám- és kiállítási plakátokból április 12-én a budapesti Kortárs Építészeti Központban.

Kiss plakát, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Az árverésen – amit sajnos nem Dévényi Tibi bácsi és Keresztes „Cintula” Tibor lemezlovas apostolok vezetnek majd – látható és megvásárolható lesz olyan ritkaságnak számító, 1976-ban készült plakátműremek is, ami a KISS együttes Destroyer albumát népszerűsítette. A fejenként legalább két kiló sminket elfogyasztó csapat 1997-ben lépett fel a budapesti Pecsában a magyar közönség előtt.

Gemini plakát, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A Belügyminisztérium Tiszti klubjában alakult, csak egyetlen nagylemezzel büszkélkedő Gemini 1969-es pop-art plakátja igazi szenzációnak számít. A biankó helyre, azaz az üres szóbuborékba írták a koncertek helyét és időpontját.

Omega plakát, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Szintén becses relikvia az összes tag által dedikált ős-Omega fotó, ami 1970 körül készülhetett, a kislemezes pólódizájn is erre utal. És nem utolsósorban elérhető lesz egy licittel a remek fotómontázzsal készült mozdonyos LGT plakát is.

Locomotiv GT plakát, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag
Beatles plakát, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A Beatles nagy alakú poszterét a lemezhez mellékelték, de licitálhatnak a zenerajongók egy még sohasem látott, hatalmas John Lennon koncert fotóra is, ami a The Rolling Stones Rock And Roll Circus 1968. decemberi – akkor le nem adott – TV-műsorának felvételekor készült. A The Dirty Mac supergroup a műsorban a Beatles Yer Blues című dalát játszotta.

Bélyeget kapott nálunk a legendás hegymászó, diplomata





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!