Facebook hozzászólás
420

Fantasztikus tortaköltemények a Szamostól

Bemutatkoztak a Szamos új, esküvőkre és különleges alkalmakra tervezett dísztortái! A megújult kínálatban 17 új és 4 klasszikus dísztorta kapott helyett, így a fiatalaktól a szépkorúakig, a romantikus vagy épp a minimál stílus rajongói is kedvükre válogathatnak a hagyományos családi receptek alapján készült süteménykülönlegességek között.

A Szamos tortái a legkedveltebbek közé tartoznak a magyar piacon, hiszen a legjobb alapanyagokból, szigorú családi ellenőrzés mellett, hagyományos receptek szerint készülnek.

A sokat emlegetett magyarországi gasztroforradalom a hazai cukrászati szaküzletek, családi vállalkozások elé is új kihívásokat állított. A Szamos felismerte, hogy a készen kapható és az előrendelhető tortáinál is olyan választékot kell kínálni, amelyben a fiataloktól idősebbekig, a moderntől a tradicionális stílusok kedvelőiig mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő stílus-, íz- és formavilágot.

Szamos esküvő és alkalmi torta bemutató
Szamos esküvő és alkalmi torta bemutató

A kínálat kialakításánál fontos szempont volt, hogy a választást ne megnehezítse, hanem éppen megkönnyítse, támogassa a Szamos, így az új tortákat tíz olyan budapesti szaküzletükben lehet megrendelni, ahol külön képzésben részt vett munkatársak segítik az alkalomhoz leginkább illő torta kiválasztását. Természetesen a kínálat előzetesen megtekinthető a Szamos honlapján is.

„A szándék az volt, hogy a klasszikus marcipánnal bevont tortáink mellett a mai korszerű trendeknek megfelelően alakítsunk ki egy megújult kínálatot. Ugyanakkor legyünk a vásárlók segítségére a stílusban, méretben és árfekvésben leginkább hozzájuk illő tortaköltemény kiválasztásában.” – mesélte Törőcsik Ágnes a Szamos művészeti vezetője.

Sacher torta, a klasszikus csoda
Sokáig nem voltam nagy rajongója a Sacher tortának, sőt, mit kerteljek, egyszerűen nem szerettem. Soha nem jutott volna eszembe cukrászdában Sachert rendelni, de Bécsben járva sem kapott el soha a kísértés, hogy a híres bécsi Sacherből hozzak haza kóstolót. Aztán egy alkalommal a barátnőmnél kóstoltam egyet, amit ő készített – pedig nem dicsekedhet nagy szakács tudománnyal -, és meg voltam győzve. Azóta csak ezt a leírást követem, ha valami finom, klasszikus ízre vágyunk.

A kínálat négy kategóriára oszlik meg. Az úgy nevezett Egyszerűen szép torták, a Cukorcsodák, Selyemkrém torták és a Marcipánia gyűjtőnevek alatt további szempontok szerint változtatható a torta külleme és ízvilága. A nemzetközi esküvői tortatrendekben manapság uralkodó naked kivitelezés, vagy éppen az icing díszítés mellett a vajkrémes alapokon nyugvó töltelékek is elérhetők már a Szamosnál is. A négy kategóriában összesen tizenhét új torta található. „Meghagytunk négy olyan klasszikus Szamos esküvői tortát is, ami mind a mai napig a romantikus látványvilágot kedvelő menyasszonyok legnagyobb kedvence.” – mondta Nagy Péter, a Szamos mestercukrásza.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!