Facebook hozzászólás
344

Félezer aggastyán kirándul Pestre – fakerék nem akadály!

Ismét a fővárosi Vasúttörténeti Pak ad otthot Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű rendezvényének, az Oldtimer Show-nak. 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók, traktorok, buszok illetve teherautók vonulnak fel. 500 db veterán járművet láthatunk majd április 7. és 9 között. 

Oldtimer Show plakátja, Kép: sajtóanyag
Oldtimer Show plakátja, Kép: sajtóanyag

Minden tipusból csak egy példány látható majd. A kiállított járművek között igen ritka és értékes járművek is bemutatatnak, de nem fognak hiányozni a KGST-beli és a tengerentúli gyártmányok sem. A masinák mellett korabeli ruhákban gyönyörű lányok állank készen a fotózáshoz. Az igazány ínyencek veterán traktorokat, stabil motorokat, buszokat és teherautók is megcsodálhatnak a szabadtéri részen. A nagy park melletti Víztorony Parkban veterán katonai harci járműveket és lövegeket láthatunk, amiket harcászati bemutatókkal egészítenek ki.

Oldtimer Show, kocsi és motor, Kép: sajtóanyag
Oldtimer Show, kocsi és motor, Kép: sajtóanyag

A 10 hektáros lesz még Kalandjáró Kiállítás ahol lakókocsikat és vízi járműveket nézhetünk meg, Tuningautó Kiállítás a fiatalok kedvéért, valamint Háztáji és Kézműves Vásár, ahol házi kolbász, sajt, méz, lekvár és egyéb kézműves ételekből lehet vásárolni, illetve a népművészet mesterei árusítják majd a portékáikat. A Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemelni fog az Oldtimer Show hétvégéjén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgató és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett.

A Fesztiválbusz a rendezvény teljes nyitva tartási idejében a Nyugati-Pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között oda-vissza, díjmentesen szállítja a látogatókat. Az autóval érkezőket hatalmas ingyenes parkolóhely várja.

Ki tudja hol áll meg?…
Egy irányíthatatlanná váló drón törte be egy autó szélvédőjét a minap Budapesten, a Szabadság hídnál. Szerencsére senki sem sérült meg, de anyagi kár keletkezett, és erről eddig kevés szó esett – hívta fel a figyelmet Kádár Péter, a Groupama Biztosító egyik igazgatója.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!