Facebook hozzászólás
1 198

ENYEDI ILDIKÓ ÚJRA RENDEZ

Forog a feleségem története

Megkezdődött Enyedi Ildikó új filmjének forgatása. A Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett A feleségem története című regénye alapján készülő alkotás női főszereplője a világhírű Léa Seydoux francia színésznő, férfi főszereplője pedig Gijs Naber holland színész. A holland hajóskapitány féltékenységi drámája a bájos és frivol francia nővel egy gyönyörű és gyötrelmes kapcsolat magasságait és mélységeit mutatja be. A három országban forgó, nemzetközi színészgárdát felvonultató romantikus film a tervek szerint 2020 őszén kerül a mozikba.

Hamburgban kezdődött a munka, és szeptember elején Máltán zárul az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezőjének új forgatása. Az 57 napot felölelő munka legnagyobb része Magyarországon zajlik majd: a belső felvételeket a fóti stúdióban rögzítik, míg a Párizsban játszódó külső jeleneteket Budapesten veszik fel.

Enyedi ildikó, Kép: Csata Hanna
Enyedi ildikó, Kép: Csata Hanna

–  Kamaszkorom nagy felfedezése volt ez a regény. Az a gazdag, Ezeregyéjszaka-szerűen dús, titokzatos világ, amelyben Störr Jakab, ez a szeretni valóan, fájdalmasan becsületes hajósember mozog, nem csupán dekoráció. Épp ez által, elemi módon, az érzékeinken keresztül értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét. Egy szerelmi történet álarcában erről beszél a regény, és erről beszél majd ez a film is – mondja Enyedi Ildikó.

–  Hiszem, hogy most jött el az ideje ennek a filmnek. Most állt össze az a fantasztikusan tehetséges nemzetközi alkotó- és producergárda, akik méltó módon tudják filmre vinni az emberi lelket mélyen ismerő Füst Milán méltán híres regényét, mely feltárja előttünk a szerelem titkait, a férfi és nő kapcsolatának soha meg nem oldható ellentmondásait – tette hozzá Mécs Mónika, a film vezető producere.

Ezt írtuk 2017-ben!

Hatalmas sikert aratott Enyedi Ildikó filmje a a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon! A Testről és lélekről című alkotása, – amely egy különleges szerelmi történetet mesél el, – megkapta a legjobb filmek járó Arany Medve díjat, és emellett a filmkritikusok nemzetközi szövetségének (FIPRESCI) díját, az ökumenikus zsűri díját és a Berliner Morgenpost című lap olvasói zsűrijének díját is elnyerte.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!