Facebook hozzászólás
991

FÉRJE ORBÁN VIKTORNAK ÍR KÉRVÉNYT

Gábor Zsazsa hazajön?

Gábor Zsazsa, a legendás színész- és életművésznő, aki kilencszer ment férjhez – úgy tűnik hazatér a szülőföldjére. Utolsó férje, Frédéric von Anhalt herceg most Orbán Viktor miniszterelnök segítségét kéri az állami temetéshez.

Ragyogó szépség volt. Fotó: Pinterest
Ragyogó szépség volt. Fotó: Pinterest

A Golden Globe-díjas hollywoodi sztár, Gábor Zsazsa 2016. december 18-án hunyt el. Végakaratában kikötötte, szülővárosában szeretne nyugodni, de kilencedik férjét szóban is kérte, az édesapja mellett szerezzen neki sírhelyet. A német származású özvegy hétfőn szembesült azzal, ez nem megoldható – írja a Blikk.

„Hálával tartozom a Kozma utcai izraelita temetőt felügyelő főrabbinak, de tudomásul vettem, hogy amit Zsazsa szeretett volna, nem megvalósítható. Biztos egyetértene azzal, hogy a Nemzeti Emlékhelyen legyen a síremléke” – magyarázta Frédéric von Anhalt herceg (77).

„Nem tudtam, hogy az apósom második felesége is Gábor Vilmos sírjába került, de úgy érzem, Zsazsa nem tartaná helyesnek, ha föléjük kerülne” – fejtette ki Von Anhalt, akit a Fiumei úti sírkertben tárt karokkal vártak.

„Semmi akadályát nem látom, hogy Zsazsát itt temessék el” – mondta Radnainé dr. Fogarasi Katalin, a temetőt kezelő Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója. – „Tudomásom szerint a néhai művésznőnek nem volt magyar állami kitüntetése, de a neve fogalom”.

„Harmincöt év után veszítettem el a feleségemet, és most tudatosult bennem, itt kell majd őt hagynom” – sóhajtott Von Anhalt herceg, aki a sírok között állva az utolsó nap emlékét is megidézte a lapnak.

Kilencszer ment férjhez. Fotó: Pinterest
Kilencszer ment férjhez. Fotó: Pinterest

„Zsazsa sokáig aludt, de gyanúsan alacsony volt a vérnyomása. Mentőt hívtam. Azt tanácsolták, a földre fektetve részesítsem szívtájéki masszázsban. Erre sem ébredt fel. Ekkor még volt szívverése és a mentők tudták is stabilizálni, de a mentőautóban szívrohamot kapott, ami végzetesnek bizonyult. Előző este még a karácsonyi hangulatról beszélgettünk, nagyon szerette. Az volt életem legszomorúbb karácsonya”.

Zárt körű is lehet

A hatályos temetkezési törvény nem határozza meg, kik részesülhetnek állami temetésben. Ezt a Miniszterelnökség rendeli el, állami tulajdonban lévő temetőben és gondoskodik arról, hogy az eseményen a kormány képviselje magát. Ezek után nemcsak a szerződéses temetkezési vállalkozás költségeit térítik meg, de a rendezvény biztosításáról is gondoskodnak, amely akár zárt körű is lehet. A tavaly januárban elhunyt Andy Vajna (†74) özvegye is ezt kérelmezte.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!