Facebook hozzászólás
1 463

Gasztroangyal és derby együtt! Szuper nyári hátvége!

Idén is július elején kerül sor a Gasztroangyal-fesztiválra, ám új helyszínen, amely nemcsak méreteivel, de kínált programjaival is a gasztronómián túli pluszizgalmakat ígér. A hazai lóversenysport fellegvárában, a budapesti Kincsem Parkban július első hétvégéjén –4-én, 5-én és 6-án – a Gasztroangyal műsorának hősei és a magyar lóversenysport sztárjai egy közös, nagyszabású rendezvényen várják az érdeklődőket

Borbás Marcsi az esemény háziasszonya
Kép: sajtóközlemény

Magyarország két jelentős eseménye, a Gasztroangyal Fesztivál és a Derby Fesztivál idén egy közös rendezvény, a Derby és Gasztroangyal Fesztivál keretében látja vendégül e különleges programsorozat iránt érdeklődőket. (A tavalyi fesztiválról itt olvashatsz!)

A gasztronómiai műsor háziasszonya, Borbás Marcsi, hangsúlyozta: nem a főváros-központúság miatt választották ezt a helyszínt, hanem egyrészt a lóversenysport és a gasztronómia más országokban hagyományos összekapcsolására, valamint azért, mert az ország számos távoli pontjáról érkező termelők, kézművesek és idén már vendéglátóhelyek tulajdonosai számára is ez a legjobban megközelíthető hely. Ezzel a rendezvénnyel egy régi hagyomány éled majd újra, hiszen a 19–20. század fordulóján a lóversenyzés és a gasztronómia szorosan összekapcsolódott.

Július első hétvégéjén a megújult Kincsem Park tradicionális lelátói alatt épül meg, a Gasztroangyal nézői által kedvelt termelők, borászok, éttermek és gazdák színes „városa”.

„Idén a régi kedvencek – borászok, termelők, gazdák – mellett új arcok és új ízek is bemutatkoznak majd. Most úgy érezzük, olyan formát sikerült adnunk a rendezvénynek, amellyel nemcsak egy csodás hagyományt elevenítünk fel, hanem létrehozhatjuk a kora nyár egyik kiemelkedő és meghatározó gasztronómiai eseményét” – hangsúlyozta Borbás Marcsi, aki a tájékoztatón aludttejes fánkot is készített a résztvevők számára.

Meghívást kaptak mindazok, akik áldozatos munkájukkal, rendkívül fontos szerepet játszanak abban, hogy a hazai gasztronómia színvonalát magasra emeljék. A látogatók nemcsak az általuk készített termékeket kóstolhatják meg, hanem bemutatókkal és tanácsokkal is szolgálnak számukra.

A fesztiválon a délelőtti órákban a gasztronómiáé a főszerep, délután pedig emellett lovas futamokat rendeznek: hazánk és a régió legjobb versenylovai mérik össze erejüket és gyorsaságukat – mondta el Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója.

Újdonság, hogy a látogatók este sem maradnak program nélkül: neves zenekarok adnak koncertet. (A rendezvény az MTVA támogatásával valósul meg.)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!