Facebook hozzászólás
1 003

BALATONI FASHION WEEKEND

Gucci vagy Prada a Balatonnál?

A Balaton téli életét szeretné felpezsdíteni a magyar tengernél rendezett Fasion Weekend! Nekünk tetszik!

„Mielőtt a divatszakmában kezdtem  dolgozni, a külügyi szférában is tevékenykedtem. Így nyugodtan állíthatom, hogy a Balaton igazán inspiratív környezet lehet bármilyen nemzetiségű tervező számára. Különösen igaz ez Füredre, ahol én is születtem” – mondta elő adásában Bódis Boglárka divattervező, aki szerint van realitása annak, hogy a Balaton környékén divatszalonok  is nyíljanak.  Ezeknek elsősorban a 21. századi nőkhöz kell majd szólniuk.  Azokhoz, akik több helyen is megállják a helyüket az életben, legyen az család, karrier vagy önmegvalósítás.

Amikor Balatonon is lesz Gucci-üzlet Fotó: commons.wikimedia.org
Amikor a Balatonon is lesz Gucci-üzlet Fotó: commons.wikimedia.org

A balatoni Fashion Weekend közleménye szerint ma már nemcsak a nagy világvárosokban, de a kisebb turisztikai övezetekben is megjelennek a komoly divatmárkák boltjai. Magyarországon még nincs olyan nyaralóövezet, ahol a Gucci, a Prada vagy akár a Louis Vuitton önálló bolttal jelent volna meg. Ha egyszer lesz ilyen, akkor az elsők között nyithatnak majd boltot Balatonfüreden is. Mindez nem légből kapott gondolat, hiszen Balatonfüred testvérvárosa, a horvát Opatija kikötője már rendelkezik több olyan luxusmárka boltjával, amelyek egész évben vonzzák a turistákat. Hogy ez az álom a Balaton környékén is megvalósuljon, van még mit tenni a régióban, főként marketing szinten.

Jó marketingfogásokra kiváló példa az a korábbi kezdeményezés, amelyben  a Jaguar autós márkát vették rá arra, hogy jelenjen meg a Balatonon. Akkor a világmárka egyenesen Londonból küldött flottát Füredre. A világmárka Milánó és Firenze mellett választotta a Balatont a bemutató helyszínéül. A kétnapos roadshow miatt több ezer rajongó utazott Füredre – mondta Éskovács Péter PR tanácsadó a pénteken kezdődött Fashion Weekend elnevezésű eseményen.

Ugyanakkor előrelépések azért már vannak annak érdekében, hogy presztízsmárkák is megjelenjenek a Balaton partján – mondta a rendezvényen az esemény házigazdája, Varga László, a füredi Aura Hotel igazgatója. – Michelin-csillagos séfek gyakorta dolgoznak a balatoni éttermekben, de világszínvonalú, kulináris szolgáltatásokat nyújtanak azok a borászok és vendéglátósok, akik nem versenyeznek csillagokért, de a minőséget tűzték zászlajukra. Jó példa erre a Balatoni Kör minden tagja. Mindemellett nagyon sok olyan szállodánk is van már, amelyek színvonala  majdnem luxuskategóriába tartozik.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!