Facebook hozzászólás
539

GÖNCZ ÁRPÁDRA ÉS A VÉRTANÚKRA EMLÉKEZÜNK

Gyújtsunk gyertyát este 7-kor!

Két szomorú aktualitása is van a Göncz Árpád Alapítvány kérésének. Az egyik, hogy öt éve ezen a napon hunyt el az egykori köztársasági elnök; a másik pedig, hogy ez az aradi vértanúk emléknapja is.

Az alapítványt Göncz Árpád gyerekei még életében hozták létre, azzal a céllal, hogy édesapjuk munkásságát bemutassák és a demokratikus eszméknek teret adjanak.

Göncz Árpád Fotó: Pinterest
Göncz Árpád Fotó: Pinterest

Most ők kérik, hogy ma este mindenki tegyen egy gyertyát az ablakába, hogy ilyen módon emlékezzünk az ország szeretett Árpi bácsijára.
Egyúttal tisztelegjünk az aradi tizenhármak, valamint gróf Batthyány Lajos miniszterelnök előtt is, akiket a z 1848-49-es forradalom és szabadságharcban való részvételükért ítéltek halálra és végeztek ki 1849 október 6-án.

Batthyány Lajos Fotó: Pinterest
Batthyány Lajos Fotó: Pinterest
Az aradi vértanúk Fotó: Pinterest
Az aradi vértanúk Fotó: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Göncz Árpád alapítvány felhívása:

Mivel a koronavírus-járvány miatt sokak számára nehéz volna részt venni nyilvános megemlékezéseken, kérünk mindenkit, aki csatlakozik a közös tiszteletadáshoz, lakása ablakában gyújtson gyertyát forradalmaink, szabadságharcaink, a demokráciáért folytatott küzdelmeink hőseinek emlékére.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!