Facebook hozzászólás
278

Ha kövérnek látod magad, menj az USA-ba!

Az érintetteknek csak a fele hiszi, hogy valóban sovány, áll a francia népességkutató intézet (Ined) tanulmányában. Ezzel azonban Franciaország lényegesen különbözik más EU államoktól.

De az érintetteknek csak a fele hiszi, hogy valóban sovány, áll a francia népességkutató intézet (Ined) tanulmányában. Ezzel azonban Franciaország lényegesen különbözik más EU államoktól. Nagy-Britanniában, Spanyolországban és Portugáliában azoknak a nőknek a száma, akik túl soványnak vélik magukat, lényegesen nagyobb, mint az alultáplált nők tényleges száma.

 

"Franciaországban az emberek az ideális súlyt alacsonyabbra helyezik, mint más országokban" – mondta a tanulmány szerzője, aki ebben egy társadalmi kényszert lát. "Ha egy francia, aki kövérnek érzi magát, az USA-ba menne, valószínűleg nem tartaná magát többé kövérnek." Az alultáplált nők arányát a tanulmány Franciaországban – 2003 évi adatokkal alátámasztva -, 6,7 százalékra teszi. Ez a 80-as évek eleje óta csökkent, amikor még a nők 8,5 százaléka volt alultápláltként besorolva. Férfiaknál ez évtizedeken át változatlanul 2 százalék, közli a www.aerzteblatt.de.

 

A WHO standardja szerint alultápláltnak számítanak azok az emberek, akiknek Body Mass indexe kevesebb, mint 18,5. Míg a férfiak az alultápláltságot hibának látják, és az erő hiányának jelzéseként tekintik, a nők gyakran nem látnak problémát ebben, mert az uralkodó szépségideál a karcsúság – mondta a tanulmány szerzője.

 

www.betegszoba.hu

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!