Facebook hozzászólás
301

Hat percnyi zene egy álomért

Nemzetközi filmzeneszerző versenyt hirdet a tavaly újranyitott Pannónia Stúdió a Magyar Virtuózok és az Inspired Selection magyar zenész katalógus közreműködésével. A jelentkezőknek Mundruczó Kornél Jupiter Holdja című magyar filmjének hatperces részletére kell filmzenét komponálni.

Manipulálatlan zeneanyag képe, Kép: wikipedia
Manipulálatlan zeneanyag képe, Kép: wikipedia

A versenyre olyan szimfonikus zenekari pályaművekkel lehet nevezni, amelyek egyedi megoldásokkal ötvözik a szimfonikus zenei megszólalást és a modern elektronikus hangzásokat. A nevezési időszak november 30-áig tart. A zsűri december 8-éig választja ki a tíz döntőst, akik között közönségszavazás indul. Az első három helyezettet és a közönség díjast december 15-én hirdetik ki. A közönségdíjast szavazással választják ki a tíz döntős pályamű közül. A műveket a Pannónia Stúdió Facebook oldalára töltik majd fel, ott szavazhat a közönség december 8-tól.

A zsűriben helyet foglal Del Spiva Hollywoody music editor, Balázs Ádám, az Oscar-díjas Mindenki és az Arany Medve-díjas Testről és Lélekről zeneszerzője, Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, valamint Nemes Jeles László, az Oscar-díjas Saul fia rendezője is.

Az első helyezett egy 6000 euró értékű hangfelvétel lehetőséggel és a „Pannonia Composer of 2018” címmel lesz gazdagabb. A Magyar Virtuózok felajánlásával a verseny nyertese, második és harmadik helyezettje részt vehet a 2019 tavaszán megrendezendő Filmzenei Gálaesten, ahol élő zenekar közreműködésével a filmrészlet vetítése mellett bemutathatják szerzeményeiket a szakmai közönségnek.

Dobó Katának messzire el kellett mennie
Javában zajlanak a Dobó Kata rendezésében készülő romantikus vígjáték, a Kölcsönlakás utómunkálatai. Ennek fontos állomásaként nemrég kiválasztották a film zeneszerzőjét, aki szimfonikus zenével kísért, a klasszikus hollywoodi filmzenei tradíciókat továbbvivő, a produkció karaktereire, humorára és érzelemdús cselekményére komponált zeneművet készít az alkotáshoz.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!