Facebook hozzászólás
559

Hé, Mr. hóember, a szeretet ünnepel…

Idén is ünnepi forgalmi bélyeggel köszönti a karácsonyt a Magyar Posta. Az újdonság értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyeg, ami alap- és speciális változatban is megjelent. Az alapváltozat ötven bélyegképet tartalmazó ívben, a speciális változat öt bélyegképes kisívben készült. Az ünnepi hangulatú bélyegképen hóember, az elsőnapi borítékon a karácsonyfát közösen díszítő gyerekek és állatok, a bélyegzőn pedig egy mesebeli rénszarvas motívuma látható. Az újdonságot Szalma Edit grafikusművész tervezte és a Pátria Nyomda gyártotta. 

Karácsony 2018, Kép: Magyar Pota
Karácsony, 2018, Kép: Magyar Pota

Karácsonykor a természet is ünnepel: a fehér lepel jótékonyan fedi el a tájak sebeit és a városok téli szürkeségét, a fehér karácsonyi éjszaka varázsa mindenkit megérint.

Lehetne a nagypapám is…
Alkalmi bélyegblokk kiadásával tiszteleg az első világháború hősei előtt a Magyar Posta. A sorszámozott blokk Hefelle Glória grafikusművész tervei szerint készült.

A forgalom leáll, a táj elcsendesedik – mindannyian ilyen ünnepre vágyunk. Ez idő tájt arra is adódhat lehetőség, hogy a családtagok, rokonok és barátok közösen hóembert építsenek. A hóembert, aminek fehér színe a tisztaságot, a fiatalságot és az ártatlanságot idézi fel bennünk, mindazokat a tulajdonságokat, amelyek Jézus Krisztus születését is jellemezték. Ez az a keresztény ünnep, melynek valódi tartalma a legelevenebben él ma is, és ennek az időszaknak egyik gyakori szimbóluma a hóember, amelyet most a bélyeget megvásárlók másokkal is megoszthatnak.

Karácsony, 2018, díszboríték, Kép: Magyar Posta
Karácsony, 2018, díszboríték, Kép: Magyar Posta

Az 50 bélyegképet tartalmazó nyomdai ívet az ívszélen és a vonalkódon elhelyezett képi elemek, valamint magyar, angol, német és francia nyelvű ünnepi feliratok teszik érdekesebbé. A bélyegek ívből való kivételét a nyomdailag előzetesen eltávolított vonalháló segíti.

karácsony, 2018, bélyegív, Kép: Magyar Posta
Karácsony, 2018, bélyegív, Kép: Magyar Posta

A kisív esetében a flexo nyomdai eljárást csillogófesték-nyomtatással ötvözték, melynek eredményeképpen a bélyegeken ragyogó fényben tündöklő hópelyhek láthatók.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!