Facebook hozzászólás
2 639

KORONÁS HISTÓRIÁK

Hercegnők, akik felforgatták a királyi udvarok életét

A hercegnők élete nem mindig olyan, mint a romantikus filmekben. Te tudtad, hogy egy hercegnő véletlenül megvágta Ed Sheeran arcát egy karddal? És azt, hogy a norvég király lánya egy sámánnal jár? Történetek hercegnőkről, akik botrányaitól zengett az udvar.

Margit hercegnő
sarah ferguson, andrás herceg, királyi család, hercegnő, botrány
A hercegnő még 1965-ben (Fotó: Wikimedia Commons/Nijs, Jac. de / Anefo)

A legendás brit hercegnő nevéhez egy kifejezetten szomorú szerelmi történet is kötődik. Margit 14 évesen találkozott először azzal a Peter Townsend-del, akibe később, 22 évesen fülig beleszeretett. A 16 évvel idősebb férfi korábban már házas volt, ám első felesége hűtlensége után beadta a válópert. De ez az elvált státusz akadályozta meg abban, hogy a hercegnő férje legyen, hiszen sem a királyi udvar, sem az anglikán egyház nem engedte a házasságot – bár a britek lelkesen támogatták a kapcsolatukat hivatalosan titkoló, ám kifejezetten boldognak tűnő párt.

1955-ben, mikor Townsend visszatér brüsszeli légi attaséi kiküldetéséről, az addigra 25 éves Margit már dönthetett volna úgy, hogy polgári esküvői kereteiben hozzámegy a férfihoz, ám a hercegnő a kötelességét választotta, és bejelentette, hogy a kapcsolatnak véget kell érnie, annak ellenére, hogy a források szerint ez összetörte a szívét.

II. Erzsébet királynő húga így végül 1960 májusában, minden idők első tévében közvetített királyi esküvőjének keretében ment feleségül ahhoz az Antony Armstrong-Joneshoz, akitől gyermekei is születtek, és aki a haláláig férje volt. A kapcsolat enyhén szólva is viharos volt, sokszor hónapokat töltöttek külön, ám a férfihez köthető az az ikonikus kép, amelyen a hercegnő a fürdőkádban ül meztelenül, csupán egy tiarát viselve.

gyémánt, ékszer, királyi család, napóleon, diana, kate middleton, jewel, royal
(Fotó: Pinterest)

Az ágyban reggeliző és vodkázó, láncdohányos, mindig divatos hercegnő egész felnőttkorában jó kapcsolatot ápolt nővérével, és a királynő lázadó húgaként minden idők egyik legnépszerűbb brit királyi sarjaként vonult be a történelembe.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!