Facebook hozzászólás
302

Hétfőn hajnalban érkezett a VÉRHOLD

„A nap elsötétedik, a hold vérré változik, mielőtt eljön az Úr nagy és rettenetes napja” – állítólag ezt jövendölte Joel próféta. A hívők vérholdkor rettenetes eseményektől, sokan a világvégétől tartanak félnek ezeken a napokon. A NASA szakemberei azonban már előre jelezték, nincs ok az aggodalomra! Ha itt lenne a világvége, ők már tudnának róla.

Hétfőn hajnalban teljes holdfogyatkozás volt. Ez azt jelentette, hogy Hold teljesen a Föld árnyékába került. Persze nem volt vak sötét. Korán kellett kelnie annak, aki gyönyörködni szeretett volna az égi jelenségben. Szeptember 28-án 2 óra 12 perctől 7 óra 22 percig tartott a csillagászati esemény. A teljes holdfogyatkozás pont 4 óra 47 perckor volt átható.

2008-as holdfogyatkozás, Kép: Csák Balázs, Szegedi Csillagvizsgáló

Most rendkívül közel állt a Hold a Földhöz, ráadásul ezúttal úgynevezett vérholdat láthattak – feltéve, ha az időjárás kegyes volt hozzájuk! A Hold körül vörös karimát láthattak. Időben ugyanis nagyon közel volt a napfelkeltéhez.

A misztikus vérhold kifejezést már az ókorban használták. Azóta is apokaliptikus jóslatokkal riogatják egymást az emberek. Sokan pusztító földrengésektől, árvizekről jövendölnek, egyesek egyenesen a világvégéről szoktak beszélni.

A NASA tudósai azonban mindenkit megnyugtattak, ha valami ilyesmi készülne, már tudnának róla. Egyelőre azonban nincs előszele semmilyen világméretű tragédiának, és ismeretlen objektum sem tart vészes gyorsasággal felénk.

Így aztán a világvége ezúttal is elmaradt, és most várhatunk 2018. július 27. 18 óra 25 percig. Akkor lesz a következő teljes napfogyatkozás, ami várhatóan ismét vérholdat hoz majd.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!