Facebook hozzászólás
214

Hétköznapi hősök vigyáznak ránk a Balcsin

Elindult a 2017-es balatoni elsősegélynyújtó szolgálat – jelentette be a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. Kardos István elmondta, hogy tizenkét település tizennyolc strandján segítenek fiatalok. A csaknem háromszáz önkéntes augusztus 20-áig lát el a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket, amelyek közül a leggyakoribbak a kagyló okozta vágások, a rovarcsípések és a különböző sportsérülések. Délelőtt tíztől este hatig dolgoznak – tudósított az MTI.

Balatoni Elsősegély Szolgálat, Kép: wikimedia
Balatoni Elsősegély Szolgálat, Kép: wikimedia

A programban az északi partról Alsóörs, Balatonudvari, Révfülöp és Badacsony, míg a déli partról Balatonberény, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes, Balatonszárszó és Balatonföldvár vesz részt. A főigazgató hétköznapi hősöknek nevezte a vállalkozó kedvűeket, akik komoly feladatot látnak el.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról beszélt, hogy egy strandon sokféle egészségi probléma adódik, néha egészen komoly beavatkozásokat kell elvégezni, ezért is üdvözlendő a vöröskeresztes jelenlét. A bajban minden perc számít. Hiába vannak a mentők a helyzet magaslatán, öt perc alatt nem tudnak kiérni. Az önkéntesek azonban a várakozás ideje alatt életben tarthatják a beteget, amivel esélyt adnak a mentőakció sikerének.

Az esemény sajtóanyagában azt írták, idén már tizenegyedik alkalommal indítja el a Magyar Vöröskereszt a balatoni elsősegélynyújtó szolgálatát a gondtalan pihenés érdekében. Tavaly a fiatalok 2710 esetben segítettek, sőt egyszer életet is mentettek. A 2007-es indulás óta összesen 33351 sérülést láttak el, és ötször végeztek közvetlen életmentő beavatkozást – hangzott el.

Így ápold kisbabád bőrét nyáron
Kiemelt figyelmet igényel a kisbabák bőre a nyáron. A nagy melegben nemcsak a napsugárzás elleni védelemre, hanem a pelus által fedett bőrfelületek megóvására is gondolnunk kell. Nem szabad elfeledkeznünk róla, hogy a babák bőre sokkal vékonyabb a felnőttekénél, a pelenka tartalma pedig könnyen kicsípheti a rosszul szellőző és nedvességtől felázott bőrt. Aggodalomra viszont semmi ok, mindenre van megoldás!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!