Facebook hozzászólás
194

Hétvégén Éjszakai Futás és K&H olimpiai kerékpáros nap!

A BSI ezen a hétvégén két eseményt is rendez: szombaton a 16. EDF Éjszakai Futásra, vasárnap a 2. K&H olimpiai kerékpáros napra kerül sor.  

Számos olimpikon is jelen lesz a Budapest Sportiroda-BSI két hétvégi rendezvényén: szombaton a Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futáson rajthoz áll Vajda Attila, a vasárnapi 2. K&H olimpiai kerékpáros napon pedig a sztárfutamokon indul Kammerer Zoltán, Martinek János és Nagy Tímea.

 

A 16. EDF Éjszakai Futás este 9 órakor rajtol a Széchenyi István térről. Az 5,6 kilométeres táv útvonala többek között a Lánchídon, az Alagútban és a Budai Vár alatt vezet. Ott lesz az indulók között Vajda Attila kétszeres olimpia bajnok kenus, vele együtt lefutja a távot Varga Tamás világ- és Európa-bajnok evezős. Részt vesz az EDF Éjszakai Futáson Pulai Imre kétszeres olimpiai bajnok kenus, aki a BSI főszervező partnerét, a Világjátékok Alapítványt képviseli az eseményen.

Vasárnap a BSI és a Sportaktív SE által szervezett 2. K&H olimpiai kerékpáros nap is olimpikonok részvételével zajlik. A városligeti 56-osok terén sorra kerülő eseményen az újdonságnak számító sztárfutamon részt vesz Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és világbajnok kajakozó, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Martinek János olimpiai bajnok öttusázó és Káté Gyula világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezü stérmes ökölvívó is.

Szintén újdonság lesz az egész napos rendezvény programjában a bringás póló, ami nem más, mint kerékpárról ütőkkel kapura játszott labdajáték, valamint a kranking® nevű eszköz, aminek a lényege a kézi hajtás.

 

A 2. K&H olimpiai kerékpáros napon úgynevezett budapesti túra is szerepel a programban. A szervezők a főváros kerékpárútjai mellett 15 regisztrációs ponton várják a városi tekerést népszerűsítő bringatúra résztvevőit; aki legalább két helyszínt érint, részt vehet az 56-osok terén történő sorsolásban.

 

 

Bővebb információ: http://www.kerekparosnap.hu/  http://www.futanet.hu/



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!